Skip to Content

A gonoszság, ami körülveszi mostanában a gyermekeket, szinte elképzelhetetlen sok jó szándékú felnőtt számára...

 A gonoszság, ami körülveszi mostanában a gyermekeket, szinte elképzelhetetlen sok jó szándékú felnőtt számára... de mi a megváltást és ezzel a megoldást hirdetjük a támadás alatt álló gyermekeknek! 


Miközben vártam az egyik osztályra, mellettem az elsősök tanítója három kisgyermeket oktatott, hogyan kell rendesen sorba állni, cipőt húzni, papucsot elrakni. Szóba elegyedtünk. Elmondta: kedvezni akart a gyerekeknek, és lehozta őket, mesét nézni. De ez a három gyerek egyáltalán nem figyelt, folyamatosan csak beszélgetett egymással. Kiderült, hogy a többiek a „Verdát” nézték (Villám MacQueen-ről, a piros versenyautóról szóló elgondolkodtató mesefilmet).
Hát nem szeretitek? – kérdeztem. Erre a tanító néni elmesélte, hogy ez a „leglágyabb” mese, amit ezek a gyerekek láttak. Ezek a gyerekek otthon sajnos horrort és pornót néznek – s osztálytársaiknak is elmondják az iskolában, amit láttak. Ez ma a sorsa sok kisgyermeknek. Vagy látja, vagy meghallja osztálytársaitól azt a szennyet és gonoszságot, amit korábban felnőttek sem tudtak, még elképzelni sem! (S az Úr jó alkalmat készített nekem, hogy beszélgessek egy felelősséget érző tanító nénivel.) Mennyire csodálatos, hogy mi a megoldást hirdethetjük ezeknek a gyerekeknek és felnőtteknek!

Ami még a történethez tartozik: a film végén éppen hozta a másik tanító néni a gyerekeket vissza, az osztályhoz, mire az, akivel eddig beszélgettünk hirtelen így szólt hozzá: Te, ezeket a gyerekeket úgysem engedték a másik hittanra járni, mi lenne, ha mindnyájan a Palántára mennének?” – s helyettem megszervezte, hogy egy újabb csoporttal bővülhessen azoknak a gyermekeknek a száma, akik hallhatják az evangéliumot, ami megoldást hoz kicsi életük számos problémájára! Igaz, hogy csak nyolcan vannak az osztályban – speciális osztály – de az Úr nekik elkészítette a helyreállás és gyógyulás útját. Köszönöm az imádságokat. Láthattam, hogy az Úr hogyan készíti az utakat szabadító munkájához! oldal | by Dr. Radut