Skip to Content

A mi Istenünk hatalma beleszól az egyre gonoszabb világba

Hétfő reggel, a húsvéti bábdarab DVD-felvételének reggelén, kaptam egy sms-t egyik gyermektanítónktól. Imádságot kér Kiráért, a harmadikos kislányért, aki néhány hét óta teljesen megváltozott. Kiborult, kétségbeesett, azt mondja, őt Isten nem szereti, nem hallgatja meg imádságait. Miért? Mert szülei veszekszenek otthon, verekszenek, és arról beszélnek, hogy el fognak válni. A gyerekek ilyenkor elvesztik biztos pontjaikat, keresik, miben tudnának megkapaszkodni, szorongás, depresszió támadja meg őket. Gyermektanítónk, amikor meghallotta a problémát, a Szabadító Istenről beszélgetett Kirával, elmondta saját élete tapasztalatait is, és imádkoztak. A mi Istenünk hatalma beleszól abba az egyre gonoszabb világba, amely körülvesz bennünket, körülveszi gyermekeinket, a felnövekvő generációt.

Néhány nappal korábban beszélgettem egy keresztény gyermekorvossal. Így fogalmazott: „mostanában egyre több démoni kötelékkel megkötözött gyermekkel találkozom”. Elmesélte, többek között, annak a kislánynak az esetét, aki bejött hozzá, hogy „úgy érzem, majdnem kiugrik a szívem”, és valóban a vérnyomása az egekben, szívverése kiugró, de semmi fizikai okra nem lehetett visszavezetni e tüneteket. „Mit csináltál ma? Mondjuk az elmúlt órában?” – kérdezte a lánytól. „Klippeket néztem.” Kiderült, hogy az elmúlt óra végig klippekkel telt. A doktornő hazaküldte: „Zuhanyozz le, egyél valamit, és dőlj le, pihenj egy kicsit. Utána gyere vissza.” A kislány megtette. Egy óra múlva ismét ott volt az orvosiban, normális szívveréssel, normális vérnyomással. A klippekből áradó hatások, a számítógépes játékok befolyása, a filmek, videók, árasztják a démoni erőket gyermekeinkre. A töredezett családok, hiányzó szeretetkapcsolat, az elismerés és bíztatás hiánya olyan szorongást okoz a gyerekeknél, amire gyorsan ható és biztos orvosságnak tűnik a képzelet világát erősen megmozgató, érzelmeket és vágyakat felkorbácsoló klipp, vagy gépezés. De a védtelen gyermeki elme és érzelemvilág képtelen kizárni a gonosz hatalmának behatolását. A felnövekvő generáció egyre inkább démonizálódik.

Ki harcol a gonoszság ereje ellen? Ki veszi fel a küzdelmet Isten Igéjének meghirdetésével, a Szabadító Jézus Krisztus bemutatásával, és az imádság hatalmának igénybevételével? Ki viszi el a megmentés üzenetét ehhez a mostani felnövekvő generációhoz.oldal | by Dr. Radut