Skip to Content

A Palánta Gyermek-Lélek-Mentő üzenete

 Hat szülői értekezleten kellett tegnap délután beszélnem, s ez nem kevés izgalommal töltött el a nap folyamán, míg készültem rá lélekben. Délelőtt egyik barátnőm, Judit, kérésemre, nagy buzgósággal imádkozott értem, hogy Istenünk adja majd a szavakat a számba, és vegyék észre a szülők, hogy mennyire fontos téma ez a gyermekeiknek! S valóban, pontosan ezt az áldást tapasztaltam.
Amikor, beszédem elején bemutatkoztam, még voltak, akik láthatólag unott arcot vágtak, jelezve, hogy „egyáltalán nem érdekli őket a hitoktatás”.

De, ahogy haladtam tovább mondanivalómmal, egyszer csak azt lehetett tapasztalni, hogy immár mindenki figyelmesen hallgat rám! Az Úr Jézus megragadta figyelmüket azzal a gondolattal, amit Tőle kaptam beszédemhez: „ahogy az egészséges táplálékkal erősítjük gyermekeink immunrendszerét, hogy ki tudják szűrni a szervezetükből a kórokozókat, ugyanúgy kínálj a Palánta Gyermekmisszió az ő gyermekeiket egészséges lelki táplálékkal”.
„A lélek legfőbb tápláléka szerintem – folytattam – a szeretet és az igazság. S mindkettő tökéletesen megtalálható Teremtő Atyánk hozzánk küldött Fiában. Az Ő beszédei, ha magunkhoz vesszük, életet adnak a léleknek. Ugyanígy az Önök gyermekeiknek is, és kifinomulttá teszik érzékeiket arra, hogy a számukra káros dolgokat ki tudják vetni magukból! Mi leszünk a legboldogabb szülők, ha évek múlva azt fogjuk látni, hogy serdülő gyermekeink önként, belső ösztönzésből képesek a jót, az értékeset választani a sok-sok értéktelen dolog helyett, és nem esnek az alkohol, a kábítószer és a korai szexualitás csapdáiba”.

Ez után elővettem néhány köntöst, amiben pl. a „Kánai menyegző”-t játsszuk el a gyerekekkel, vagy „József cifra köntösét”, és felemeltem a csinos kis koreai tarisznyát, amit az „Ötezer ember megvendégelésénél” használunk, vagy mikor úton vannak a tanítványok.
Az a kiemelkedő figyelem, ami kísérte szavaimat, úgy éreztem, nem magától értetődő volt, hanem csoda – imameghallgatás, többek között, az én kedves barátnőm, Judit imádságának meghallgatása. Köszönöm neked, Istenem. Ámen.oldal | by Dr. Radut