Skip to Content

Ami közös bennünk

Kedves Palánta-Olvasó Barátom!

Sok dologban nagyon különbözünk egymástól - de van néhány terület, ami hasonlít az életünkben. Mintha testvérek lennénk - mert azok is vagyunk: emberek, akik egy közös Teremtő csodálatos alkotásai, szépségre, jóságra, szeretetre teremtve.
Amiben hasonlítunk - többek között - az, hogy szeretnénk boldoggá tenni másokat. Valahogy ráérzünk arra, hogy nem az a boldogság titka, hogy „ide nekem mindent”. Nem az, hogy: „majd, ha én mindenhez hozzájutottam, ráér, hogy mások is kapjanak valamit” - hanem a legtöbben már megértettük, hogy a legnagyobb titok abban van, hogy ha abbahagyjuk „saját boldogságunk keresését” azért, hogy „másokat boldoggá tegyünk”. És, akik erre ráéreztünk, valami különlegeset tapasztalunk meg, valami újat, ami KÖZELEBB SEGÍT bennünket az igazi boldogsághoz, mint bármi más.

Ez az, amit legnagyobb hőseink, elődeink, vagy a mellettünk élők, megértettek. Édesanyák és nagymamák öröme, pedagógusoké, orvosoké, és azoké, akik mások mellett, segítő szolgálatban állnak (lehet, hogy hivatásszerűen - lehet, hogy önkéntes vállalásban teszik ezt).

Van még egy dolog, amiben nagyon hasonlítunk: összeszorul a szívünk, ha kiszolgáltatottságot látunk. Ha elutasítást, bántalmazást, tapasztalunk, visszaélést mások gyengeségével. Mindent megtennénk, hogy ez abbamaradjon, hogy a „dolgok helyreálljanak”. Néha viszont csak a „tehetetlenségünket látjuk” - szomorúan.

Mi, a Palánta Gyermek-Lélek-Mentő munkatársaival, FELTETTÜK AZ ÉLETÜNKET arra, hogy segíteni fogunk.

Sok olyan gyermekkel találkozunk, akik a legkiszolgáltatottabbak életét élik. Olyanokkal, akikkel visszaélnek mások, akik „eszközeivé válnak” mások „boldogulásának”, és közben gúny, megvetés tárgyaivá válnak. Sokan osztálytársaktól, sokan pedig meg nem értő felnőttektől (néha saját szüleiktől, testvéreiktől is). Ezekkel a gyerekekkel a legfontosabb ÉRTÉKEKET közöljük, amik SEGÍTENEK NEKIK jó döntést hozni, és emberként megmaradni, „mindennek ellenére is”! Eldöntöttük, hogy a szeretet, a megmentés, az újrakezdés kincseit megosztjuk velük.

 

 

Ezeket a „kincseket” úgy adjuk át, hogy annak a gyerekek örülnek, olyan eszközök segítségével, amiket elvisznek magukkal egész, további életükbe. Bábelőadás, képek, hanganyagok, interaktív foglalkozások, megértő, szerető hangnem, kedvesség és beleérzés. Dalok, és művészeti előadás - gyermeknyelven. Erre minden kisgyermek reagál - ma is. 

 

 

 

Sokan azt gondolják: „áh, mit ér egy ingyenes bábelőadás az iskolában”, amikor „úgyis annyi rossz hatás éri” a gyerekeket? Pedig nem így van! Tényleg rengeteg rossz hatás éri el a gyerekeket, nap mint nap. De mégis, az emberi elme úgy van megalkotva, hogy a JÓRA REAGÁLNI FOG. A jóságosság, az irgalmasság, a megértés, a szeretet: BEÍRÓDIK mélyen a gondolkodásba, a szívbe, és elvégzi ott a maga munkáját. Olyan mintát fog jelenteni, amihez MINDIG VISSZA LEHET TÉRNI. Olyan reménységet táplál odabent, hogy mégiscsak ÉRDEMES JÓNAK LENNI, érdemes szeretni, érdemes újat kezdeni. SEGÍT, hogy a gyerekek NE ADJÁK FEL, és ne adják meg magukat a rossz erőknek, hogy elsodornák őket. Hidd el, kedves Palánta-Olvasóm, hogy ez VALÓSÁG. A gyerekek reagálnak a jóságosság üzenetére, és megragadják a lehetőséget arra, hogy ők is kipróbálják azt, mit jelent megbocsátani, újat kezdeni, és reménységet ápolni a szívükben! Csak kapják meg ezeket a kincseket. Csak jusson el hozzájuk!

És MI AZÉRT VAGYUNK, hogy ezek a „kincsek” eljussanak a gyerekekhez!

Idén húsvét előtt, az iskolák és óvodák százaiban ismét lesz Palántás bábelőadás. Ingyenes, minőségi, értékes, a pozitív magatartási mintákat a gyermekek nyelvén átadó, hozzájuk közel hozó, jó hangulatú, művészeti program! Az új bábdarab címe: „Vörös Valér és a tojások”.

Sőt: a bábelőadás hanganyagát CD-n is megkapják a gyerekek, a hozzá készült csodálatos, vidám, fejlesztő, foglalkoztató füzettel, aminek képeit nézegethetik, színezhetik, fejtörőit megoldhatják, miközben hallgatják a megnyugtató, elrejtettséget árasztó műsort a CD-ről. Mindez AJÁNDÉK a számukra, húsvéti ajándék, minden helyen, ahol a bábelőadást megnézhették.

Egyetlen feltétele van ennek. Az, hogy a hangos-könyv CD-jére és foglalkoztató füzetére a forrásokat megtaláljuk. A Palánta, 2012-től kezdve, az egyházi törvény változásától kezdve TELJESEN A TÁMOGATÓK felajánlásaitól függően tudja végezni munkáját! CSAK ANNYIT tudunk a gyermekek kezébe adni, amennyire a támogatás megérkezik hozzánk. Más szóval: AMENNYI támogatást kapunk - ANNYIT adunk tovább a gyermekeknek BÁBELŐADÁS és AJÁNDÉK HANGOS-KÖNYV (CD és füzet) formájában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ajándékok megrendelésének határideje nagyon közel van: 2014. március 14. Ekkorra tudnunk kell, miből, mennyit rendelhetünk meg!

Most, márc 14-ig, látnunk kell, MENNYI példányban rendelhetjük meg a „Vörös Valér és a tojások” c. új, csodálatos munkafüzettel készült hangzó anyagot! Köszönöm, hogy segítesz. Ha megosztod barátaiddal, s jóra kész ismerőseiddel azt, amit leírtam - szintén nagy segítség! „Sok kicsi, sokra megy!”. EGYÜTT fogjuk tudni meglátni ezt a csodát - itt, most, Magyarországon.

Az alábbi számlaszám (PSFA) útján el tudod juttatni segítségedet. De, ha most még nem tudnál pénzt küldeni, azonban eldöntötted, mennyi felajánlást fogsz tenni, akkor emailes válaszodból megtudhatjuk, mennyi gyermekhez juthat el ez a hangos-könyv 2014 húsvétján!

Köszönöm kedves válaszodat, gyors visszajelzésedet!

Az Örökkévaló áldásának, erejének és gyógyításának naponkénti tapasztalását kívánom, szeretettel Neked, és kedves Szeretteidnek! Még egyszer: köszönöm! Köszönöm a segítséget!

Dr. Kováts György (140310)

A Palánta Sorsfordító Alapítvány számlaszáma a K&H Banknál: http://www.palantamisszio.hu/kapcsolat
paypal a honlapon keresztül: http://www.palantamisszio.hu/paypal;
Az átutalásnál vagy a csekken kérjük írd be a közlemény rovatba: "Húsvét 2014".
Tel/fax: 06-1-322-00-34. email: palanta [harmadik] enternet [dot] huhir | by Dr. Radut