Skip to Content

Amit vet az ember, azt fogja aratni is

Megmarad a gyermekekben az, amit látnak és hallanak? Nincs mélyebbre véshető üzenet, mint amit gyermekszívekbe ültetünk. Amit látnak és amit hallanak, elviszik magukkal.

Ezzel kapcsolatos, amit munkatársunk írt egy korábbi bábelőadásunk tapasztalatai alapján:

Az imádságról beszélgettünk. Az egyik kislány azt mondta, hogy Jézus a hegyen imádkozott utoljára, mire a másik közbevág: Nem, a kereszten imádkozott utoljára, és az Atyához beszélt, azt mondta: miért hagytál el engem, meg hogy bocsáss meg nekik, nem tudják, mit cselekszenek. És ezt te honnan tudod? – kérdeztem rá. – Hát láttam az előadáson! – vágja rá azonnal, mire egy kisfiú: – Ja, tényleg, a „Ravasz rokon” című bábdarabban volt!

Ami még hozzátartozik: a bábelőadás előtt egyetlen alkalommal voltam ezeknél a gyerekeknél. Amit tudtak, a bábdarabból tudták. Ez a foglalkozás a bábelőadás után négy héttel történt! A gyerekek egy hónap múlva is emlékeznek a darab leglényegesebb részeire!!!”

Igen, ez így néz ki. Amit teszünk, abban a biztos tudatban tehetjük, hogy az elvetett mag ki fog kelni. S amit elvetünk társadalmi méretekben, az a mag ugyanilyen méretekben fog kikelni is. Amit vet az ember – azt fogja aratni is.visszajelzes | by Dr. Radut