Skip to Content

Az egész osztály Őrá figyelt

Ez a levél is önmagáért beszél:

A második történetem egy másik iskola „IDP-s” óráján (ez ifjúsági dropgrevenciót jelent) történt.

Levetítettem nekik Nick Vujcic filmjét, a „Kéz és láb nélkül” című motivációs filmet, (arról a szimpatikus fiatalemberről, aki szó szerint kéz és láb nélkül éli az életét, hiszen egyik lábcsonkján kívül semmije sincs, de szereti az Úr Jézust, amiről világosan bizonyságot tesz szóban és egész életével), amire több gyerek közül az egyik 6-os lány nagyon sírni kezdett. (Amúgy a tornatanár irányította őt hozzám, mert a lány nagyon depisen beszélt magáról, és teljesen értéktelennek írta le magát. Meg is lepett a tanár figyelmessége és segítőkészsége.)

A lány könnyes szemmel mondta el a félelmét. Az egész osztály, teljes csendben őrá figyelt (ez más órákon nem így van ...), és ebben a figyelő csendben ez a tizenkét éves lány elmondta, hogy jövő héten gerincműtétre megy és hát látva ezt a fiút, hogy kéz és láb nélkül milyen életvidám ...egy kicsit elkeseredett. Elmondta, hogy szeretne hinni, de nem hisz.

Éreztem, ezért vagyok itt, és elkezdtem a Bethesdai beteg történetével, (János evangéliuma 5.rész), meg a vak történetével, akit az Úr Jézus meggyógyított. És, hát mondtam volna még, de jött egy ötletem, hogy ne én olvassam fel a Márk evangélium végén azt, hogy milyen jelek követik mindazokat, akik hisznek, hogy kezeiket betegekre vetik, és azok meggyógyulnak, hanem a diákok közül valaki. Fel is olvasták, és lerögzítettem, hogy én ezt hiszem, és hogy a szerető Isten oldala a gyógyítás!

Az egész osztály csendben nézte végig, ahogyan imádkoztam, és utána megtanítottam nekik egy dicsőítő éneket.

Azért érdekes számomra ez, mert ezekhez a gyerekekhez én nem kifejezetten „hitoktatásra” mentem be, hanem „idépére” (IDP-re), és hát én egyszerűen csak kész akarok lenni arra, amit Isten készített el.

Várom, hogy ez a lány meggyógyuljon! De még inkább, hogy hitre jusson! (Sbodor Sanyi)

Én mást nem fűzök hozzá, mint, hogy nagyszerű dolog Isten munkatársaiként a gyámolításra várókat megerősíteni, s vigasztalni a reménytelenségben szenvedőket. Meghirdetni a szabadítás jó hírét, és bemutatni egy besötétedő világban Isten világító szeretetét és gyógyító hatalmát! (Luk 4,18-19!) Ő nincs távol egyikünktől sem! És Ő a győztes! dr. Kováts György
 hir | by Dr. Radut