Skip to Content

Bábozz velünk Te is!

Kedves Palánta Olvasónk!

Egy budapesti bábcsoport beszámolójából idézünk – most húsvét előtt történt:

Előadás után, mikor már kivonultak a gyerekek, az igazgatónő még ottmaradt, és megköszönte, hogy eljöttünk újra.
Azt mondta, egyértelműen látszik a pozitív hatása a CD ajándékoknak, előadásoknak.
"Sokuk meg sem tudja köszönni, mert olyan"- mondta a gyerekekről, "de otthon hallgatják, itt bent pedig beszélgetik, élik."
Nagy öröm volt ezeket hallani!

Hozzáfűzni pedig mit lehetne mást: ezért készülnek a bábdarabok, a CD-k, a fejlesztőfüzetek, ezért ajánlják fel szabadnapjaikat, anyagi forrásaikat, járműveiket a bábosok. Az ország sok részébe eljutnak így a darabok, ajándékok, de sajnos még nem mindenhová, ahol várnák…
Részlet az OBM (Országjáró Bábmisszió) koordinátorának levelezéséből:

Kedves M.!

Köszönjük a megkeresést.
Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de most nem tudunk bábelőadással segíteni.

Régebben 2 bábcsoport is létezett Szolnokon, mostanra azonban már egyikük sem aktív (reméljük, ez nem végleges állapot), ugyanígy volt egy Cegléden, Kecskeméten, de ők sem szolgálnak most, illetve Tápiószelén van egy, de most húsvétkor ők sem tudnak részt venni a bábmisszióban.

Ez önmagában még nem jelentené, hogy nincs megoldás, mert ilyenkor távolabbról hívunk bábcsoportot, most viszont ez nehezebben kivitelezhető, mivel épp javában zajlik a húsvéti bábidőszak.

Kedves Palánta Olvasónk!

Lehet, hogy a Te lakóhelyed, községed, városrészed gyermekeihez sem jutottak még el a Palántás bábdarabok? S ha így van lehet, hogy éppen rajtad keresztül akarja elindítani Isten a megoldást ezzel kapcsolatban?
Egy bábcsoporthoz csak 3-4 odaszánt, jóakaratú keresztény testvér összefogása szükséges. Nincsenek életkori kötöttségek, nem kell hozzá különleges művészi képesség, vagy előképzettség. 

Bárhol is élsz az országban, szinte minden megyében szükség lenne több bábcsoportra, mert mindenütt több a felkérés és a lehetőség, mint amennyit jelenleg be tudnak tölteni a bábosaink. Ezzel együtt vannak kiemelt területek az országban, ahova sürgősen kellenének újabb bábcsoportok. 

A megyénkénti áttekintést IDE KATTINTVA tudod megtekinteni.
GYŐZŐDJ MEG róla, mi a helyzet saját lakóhelyed, munkahelyed környékén!

 hir | by Dr. Radut