Skip to Content

Beszámoló a májusi bábkonferenciáról

Az előttünk álló vakációs időszak is sok jó lehetőséget nyújt az evangélium hirdetésére a bábok útján. Ez a gondolat járt át mindannyiunkat, akik ott voltunk május 24-én az Országjáró Bábmisszió konferenciáján. Sok megerősítő, felemelő bizonyságot hallottunk a húsvéti időszakból, melyek a honlap Országjáró Bábmissziós oldalán is olvashatók . 


A résztvevők megismerhették A szeretetre vágyó süni és a váratlan vendég című történetet, s találkozhattak az új szereplőkkel , Sün Bogival, a kis süni kislány és a veszélyes sas madár). 


A bábdarabok írója, Kovátsné Hontvári Anna megosztotta a jelenlévőkkel mindazokat az értékes kincseket, társadalmilag hasznos értékeket, üzeneteket, melyeket a bábdarab közvetíteni kíván. 


Egyedülálló programpontként a jelenlévő bábcsoportok tagjai és a bábcsoporthoz nem tartozó érdeklődők is betekintést nyerhettek a Palánta Posta foglalkozó magazinok készítési folyamatába, megismerhették azt az izgalmas folyamatot, ahogyan megszületik az a foglalkozató füzet, ami végül ezernyi gyermeknek szerez igazi örömöt, önfeledt perceket, miközben újraolvassák a bábdarab történetét képregény formában, vagy megoldják a fejtörő feladatokat, kiszínezik a szereplők képeit.
B. Kováts Eszter munkatársunk bemutatója során az illusztrációhoz nem értők is beleláthattak az alkotás kreatív folyamatába, ami igazi érdekességet jelentett a konferencia programjában. 


Mindezekkel igyekeztünk még nagyobb betekintést biztosítani a bábcsoportok számára a bábdarabok és a hozzájuk kapcsolódó evangéliumi ajándékok készítésének előzetes munkáiba, ezzel is megerősítve szolgálatukat. 


Bízunk benne, hogy minden résztvevő számára buzdító, hitet megerősítő, bátorító volt ez az együtt töltött nap!


S már most mindenkit szeretettel hívunk őszi bábkonferenciánkra, melynek időpontja 2014. október 11. szombat.hir | by Dr. Radut