Skip to Content

Figyeld meg ezt a szívet

Ez egy munkatársi levélből kicsent részlet – csak szerettem volna, hogy lásd a SZÍVET, a gondolkodásmódot:

 

Kedves Csilla!

Két kérésem is lenne. Az egyik oviban ma meglepetésemre a múlt heti 8 gyerek helyett 17 várt! Ez hatalmas öröm, de egyben megoldásra váró probléma is. Olyan zsúfoltan voltunk a kis foglalkoztató teremben, hogy szükség lenne csoportbontásra. 8-9 gyerekkel hatékonyabban tudnék foglalkozni. Így sokan háttal ültek nekem, néhányan pedig nem tudtak az asztalon rendesen dolgozni, mert nem jutott nekik hely... Nagyobb terem nincs. Mivel az óvoda ideje nagyon be van táblázva a különböző foglalkozásokkal, amikre sokan ezek közül a gyerekek közül is járnak (angol, kézműves kuckó, ovitorna...) ezért nagyon nehéz ezt megoldani, de nem lehetetlen, mert az Úrnál semmi sem lehetetlen. Azért kérlek, imádkozzatok, hogy a vezető óvónővel való beszélgetés során megfelelő megoldást találjunk.

A másik oviban furcsa helyzet állt elő. A középső lányom osztálytársa olyan üzeneteket írt mindig az interneten: unalom, unalom, nagyon unatkozom... Mindkét szülő dolgozik, délután egyedül vannak a húgával otthon. Mivel itt elég kevés óvodás gyerek jelentkezett, (bár van még néhány bizonytalankodó szülő) a lányom meghívta őt az óvodai bibliakörbe, el is jöttek mind a hárman csütörtökön délután. Nem ismeretlen számukra a Palánta, mert a kisebbik lány két évig (amíg itt volt ovis) járt Palántára. Az iskola, ahova járnak, közvetlenül az óvoda mellett van. Az iskolaigazgatót évekig ostromoltuk Évával, de egyetlen egyszer sem engedett be minket, sem szakkörre (mondván van már elég hittan az iskolában) sem bábozásra. Ott nincs a gyerekeknek lehetősége az evangéliumot hallani. Itt, az óvodában viszont lenne... Ha a vezető óvónő megengedné. A régi nyugdíjba ment, az újat még alig ismerem. De az Úr jól ismeri, Ő tudja, mivel, hogyan lehet meggyőzni.

A 2 kislányról még annyit, hogy otthon sajnos kevés jót látnak-hallanak a szüleiktől, bár szeretik őket a maguk módján, de rendezetlen a családjuk, válás-újraházasodás-féltestvér-csalás-hazugságok... (az apuka nyíltan és, erősen fajgyűlölő, elég agresszív férfi)

Az imakérésem az lenne, hogy legyen engedékeny a vezető óvónő, és engedje meg, hogy az iskolások is részt vehessenek az óvodában a Palántás foglalkozáson. Nekem bonyolultabb a helyzet így, (3-11 éves korú gyerekekkel) mert úgy kell beszélnem, hogy a kicsik is megértsék, és a nagyoknak se legyen "dedós", kétféle manuális foglalkozással kell készülnöm stb. De szívesen megtenném, ha lehetőség lenne így a csoport működésére.

Imáitokat nagyon köszönöm! Isten áldjon meg titeket.

Tudod mi tölt el, amikor ilyet hallok, vagy olvasok? Büszkeség és hála.

1./ Büszke vagyok, hogy ilyen munkatársak közé helyezett az Úr, büszke vagyok Jézusra, hogy ilyen szívet formál ki az emberekben, büszke vagyok a Megváltómra, hogy csodálatos megmentő tervébe befogadott bennünket, embereket! (Valami ilyesmiről szól az apostol, amikor azt mondja: „Aki dicsekedik, az Úrban dicsekedjen.” 1Kor 1,31.)

2./ Hála, hogy benne lehetünk, hogy még tart a kegyelem, hogy nem veszett még el a lehetőség! Erről szól a NÉGY MALOMKŐ-2 MELLÉKLET – némi időt kell rá szánni, de kérlek, olvasd el, és gondold végig, mi a Te szereped a megoldásban! Köszönöm!!!

dr. Kováts Györgyhir | by Dr. Radut