Skip to Content

Gyermekrajzok a kórházban

Augusztus végén kaptuk az alábbi megkeresést:

Kedves Kováts György testvérem !
Tisztelettel kérem a segítségeteket az É. I. Gyülekezet beteglátogatói szolgálatával kapcsolatosan.
Amikor csendességben imádkoztam, és Istent kérdeztem, mit csináljunk másképp a szolgálatunkban az öngyilkosok megmentése érdekében, hogy hatékonyabbak lehessünk, Isten szólt és ezt mondta:
- Legyél olyan, mint a Dopamin.
- Az milyen Uram?
- Az egyik idegdúctól a másikig ingerületátvivő anyagként szolgál.
- Hogy érted ezt Uram?
- Vedd fel a szeretetet onnan, ahol van, és vidd oda ahol nincs!
- És hol van Uram?
- A gyermekek szívében! És mi a módja ennek?
- Rajzoltass gyermekekkel rajzokat, kórházban lévő beteg, magányos, reményvesztett emberek számára! Ezeket a gyermekrajzokat, amik tele lesznek őszinte gyermeki érzelmekkel (bátorítással) a látogatás alkalmával tedd az Evangélium mellé! Mondd nekik: „Jézus küldi egy számodra ismeretlen gyermeken keresztül, mert szeret Téged”.

Azon a héten, amikor megkaptuk a megkeresést, az iskolákban még nem kezdődtek el a Palánta Bibliafoglalkozások, de gyülekezetemben, a hétvégén, pont én voltam gyermektanítóként a gyerekekkel. Már az Istentisztelet előtti napokban készültem a gyermekórára: csinálunk egy képeslapot a beteg embereknek, kinyomtatom előre a Fil 4,6-7 igeverseket ( „Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgésetekben, minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt, és az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” ), és majd ezt ráragasztjuk a képeslapra, és ezt odaadhatják a kórházban.

De szombat reggel, miközben készítettem fel a szívemet az Istentiszteletre, egyszer csak éreztem, hogy máshogy kell megcsinálni a képeslapokat. Ezért a már kinyomtatott igeverseket félretettem, és el kezdtem kutatni a bibliai színezők között. Az volt a szívemen, hogy olyan színezőt keressek, amin az ÚR Jézus is rajta van. Találtam is egyet: Jairus lányának a feltámasztásáról. Gyorsan leültem a gép elé, és kinyomtattam a történetet. A gyermekórán pedig arról beszéltünk a gyerekekkel, hogy mit tehetünk azokért az emberekért, akik nem ismerik még Jézust. Nagyon ügyesen válaszoltak (a csoportban leginkább 4-5-6 éves gyermekek voltak), és a következőket mondták: „imádkozzunk értük, és jutassuk el hozzájuk Isten igéjét!” Mindkettőt megtettük. Imádkoztunk ezekért az emberekért, majd a képeslapot saját kézzel elkészítettük. A címlapon a képeslapot készített gyermek keze lett körberajzolva, belül pedig Jairus lánya és a vérfolyásos asszony története volt olvasható, míg a másik oldalán pedig egy színező – amit a gyerekek nagyon szépen kiszíneztek – és amin Jézus Krisztus látható Jairus lánya mellett. Pár nappal később a képeslapokat odaadtuk Török Tibornak, a kórházmisszió vezetőjének. Nemsokára a következő levelet kaptuk.

Kedves Gyuri és missziós munkatársak!

Örömmel számolunk be nektek, hogy a gyermekrajzok, melyeket olyan hamar megkaptunk tőletek, a vártnál erőteljesebb hatást gyakorolnak a beteg emberek lelkére. Erőteljesebbet, mint gondoltuk volna! Van aki sírva fakad. Volt, aki hangosan elkezdett jajgatni: „De jó a lelkemnek!” – ezt egy idős hölgy mondta. De a legtöbben azt kérdezik: „Tényleg nekem küldi ez a gyermek?” - és hosszan elgondolkoznak. Tehát ezek az elveszett emberek olyasmit kapnak, amire nagyon nagy szükségük van!

Tibor és csapata
 oldal | by Dr. Radut