Skip to Content

Isten beszéde élő - működik

Ez most egy megerősítő üzenet – légy bátor, tarts ki az Úr mellett, az Ő ígéretei mellett, mert Ő körülvesz Téged, jó-voltával, mint egy pajzzsal!

Hétről-hétre hirdetek Igét. Tudom, hogy „Istennek beszéde nincs bilincsbe verve…” – működik, élő és ható, végzi munkáját: hitet támaszt, megerősít, meggyógyít, felemel, betölt örömmel, békességet munkál és megmenti az embereket.

A múlt héten is így hirdettem Isten Igéjét. A Zsolt 5,13-at véstük a szívünkbe – tudod, a mi gyülekezetünkben gyakran meg is tanuljuk az igeverseket, amiknek üzenete éppen kibomlik. Ez történt ezzel az Igével is: „Mert Te Uram, megáldod az igazat, körülveszed a Te jó-voltoddal, mint egy pajzzsal.” Lépésről-lépésre lerögzítettük, mit mond az Ige:

Az Úr terve az áldás. Ó egy jóságos Isten. VAN jó-volta – és nincs más – Ő egyszerűen JÓSÁGOS. Szeret jót tenni. Mindig jót munkál. Mindig azon van, hogy a JÓ kibontakozzon. Mindenki életében, aki csak engedi. Megáldja az igazat. De kik az igazak? Erről olvashatsz rövid igei üzenetet mellékletünkben „Háromszorosan igaz” címmel.

Az istentisztelet további része alatt Erzsikéhez telefon érkezett. Testvére telefonált, hogy édesanyjuk (Éva néni, 76 éves) leesett egy székről, nagyon megütötte magát, megsérült, és most szállítják be a kórházba. Erzsike gondolkodott picit, majd imádkozott, és az Ige, amit az imént hallott, teljes erővel ott dolgozott benne. „Mert Te Uram, megáldod az igazat, és KÖRÜLVESZED A TE JÓVOLTODDAL, mint egy pajzzsal.” Vette a hírt, és ottmaradt az istentiszteleten. Nem lesz semmi baj. Az Úr körülvette anyukáját – aki idős korában ismerte meg az Úr Jézust, és már több gyógyíthatatlan betegségből gyógyult meg az Úr jóvoltából, (kegyelméből), imádságra, hit által. Legutóbb éppen a cukorbetegségtől szabadította meg az Úr Jézus.

Azután egy óra múlva jött a következő telefon: Éva nénit kivizsgálták, összeroppant az egyik csigolyája, nem tud lábra állni, rettenetes fájdalmai vannak. Erre már Erzsike is felpattant, bár az Ige ott volt a szívében, de érezte, be kell, hozzá menjen. Még annyit megtett, hogy üzenetben megkérte, hogy a gyülekezet imádkozzon édesanyjáért, s már indult is be hozzá, a kórházba.

Két dolog történt a következő fél órában. Ő az úton állandóan a hallott és megértett (hittel megragadott) Igét mondta: „Mert Te Uram, megáldod az igazat, és körülveszed a Te jó-voltoddal, mint egy pajzzsal”, lerögzítette az Úr előtt. Az Ige igaz. A gyülekezet pedig (amint a kérés eljutott a pásztorhoz) egy akarattal, hatalommal imádkozott az édesanyáért.

Mire Erzsike a kórházba beérkezett … (folytatás)

S amikor ezt elmondtam, elmeséltem az előző heti tapasztalatomat, ahogy ezt az igét megértettem, és mondogattam magamban, miközben a reggeli sötétben rollerral mentem az úton, és egy gödörben hirtelen megakadt és leblokkolt az első kerék – de nem estem el, hanem megtartott az Úr. Azonnal tudtam, és meg is köszöntem Neki: „és körülveszed a TE jó-voltoddal, mint egy pajzzsal”. Az Úr körülvett és körülvesz, véd, oltalmaz, és megtart. Mert szeret. Mert JÓSÁGOS. Jó volta vesz körül, mint egy védőpajzs.

Akik látták, tudják, hogy igaz. És azért mondták el, hogy Te is tudd, Kedves Palánta-Olvasóm, hogy az Úr Téged is körülvesz az Ő JÓVOLTÁVAL, mint egy pajzzsal.

Szeretettel: dr. Kováts Györgyhir | by Dr. Radut