Skip to Content

Kapolcsi beszámoló

KAPOLCS 2015-07

Életforrás az öreg templomban

A szervezési nehézségek ellenére, idén is megvalósult Kapolcson a Művészetek völgyében a keresztény missziós program sorozat. A cél az volt, hogy tudatosítsák a templomba látogatók és nézelődők számára, hogy Jézus Krisztus ma is jelen van és ma is hívja magához a bűnös embereket megtérésre.
Ennek csak egyik szereplője volt a 4D Újdimenzió zenekar és a Palánta bábcsoportja.

Újra átélhettük, hogy mekkora hatalommal szólítja meg Isten Igéje a fesztiválozni, kikapcsolódni vágyó fiatalokat és idősebbeket, akik belépnek a templomba körülnézni, vagy elcsendesedni. Bármilyen okból is látogattak oda, egy biztos. hogyha 5 percnél több időt eltöltöttek, akkor biztos, hogy hallották az evangélium lényegét, erejét, dicsőségét.

Jöttek idősödő hippik is, akik az alkohol hatása ellenére tisztán tapasztalták az Úr jelenlétét. A zene hatására megmozdult valami a bensőjükben, és behunyt szemmel hallgatták végig a „Legjobb barát „című dalt. A fuvola futamok nagy tetszést arattak náluk.
Volt egy 17 éves érdi fiú, aki minden nap megjelent a gitárjával. Sajnos ő is ivott, ezért néha csak megállt a templom emelvénye előtt és 1 méterről nézte az énekeseket. Meglepő volt, amikor váratlanul Annát átölelte, mint egy kisgyermek.

Napról napra átéltük, hogyan szabadítják fel a szívek belsejét a dicséretek,, amelyeket teljes szabadsággal énekelhettünk és játszhattunk el ebben a műemlék értékű, szentek szobraival felékesített öreg templomban.

Délután a gyerekeké volt a terep. A templom bejárata előtti szűk járdán állítottuk fel a paravánt és a „zenekari árkot”. A nagy meleg miatt az első nap csak kisebb csoport húzódott a fa árnyékba, de másnap már alig lehetett áthaladni a járdán az összeverődött tömeg miatt.

Ezt a csodálatos lehetőséget az sem tudta megakadályozni, hogy a szervezők, katasztrófavédelmi elővigyázatosságra hivatkozva be akartak terelni minket a templomba. Ha ez megtörtént volna, nem láthattuk volna a gyermekdalaink hatására táncolni kezdő kis gyermekeket, akiket egészen elbűvölt a bábjáték és a hozzá tartozó dal.

A legszebb talán az volt, hogy a templomba érkezők nem mentek tovább gyorsan az útjukon. Hosszan vártak, hagyták, hogy hasson rájuk a különleges zene és a megszentelt légkör.

Bulizós lánycsapat, punk fiatalok, családok és idősebbek egyaránt alázattal és érdeklődve figyeltek mindent.

Egyetlen szó, ige vagy üzenet nem szállt fel dolgavégezetlenül.

Az a több száz szív, amelyet megérintett ilyen módon az Úr, az olyan benyomást nyert Jézus arcáról, valóságáról. amit nem fog tudni kitörölni egykönnyen semmilyen más művészeti élmény a völgyben.

Külön hála köszönet, és tisztelet Veress István lelkésznek és családjának, akik minden ellenállás és akadály ellenére megszervezték és lehetővé tették, hogy ezen a nagy forgalmú rendezvényen az Evangélium is helyet kaphasson.

Dicsőség az Istené!
 hir | by Dr. Radut