Skip to Content

Kortalan hitoktatás

Amikor gyermek-lélek-mentőink leírják tapasztalataikat, soha ki nem merülő öröm- és erőforrást nyújtanak ezzel. Ebből merítek most Neked, 2012 június első napjaiban. Ha szeretnéd, hogy ebből a forrásból további felüdülés származzon, most Neked is tenned kell hozzá!

Kedden az utolsó órám 17.15-kor kezdődik. Ez azért van így, mert Heni számára egyszerűen nem tudtunk korábban időpontot találni: összesen 7 szakköre jár! De sebaj. Ezen a késő délutáni foglalkozáson Heni – már egészen hozzászokott, hogy - soha sincs egyedül. Azok, akik e késői órán még ott vannak a suliban, sorra odajönnek, hallgatják az üzenetet, persze olyanok is, akiket nem írattak be. Olyanok is jönnek, akik nem is járnak ebbe a suliba csak a tesójukat várják. Így alakult ki, hogy ezen az órán egy nagybácsi és 2 óvodás is részt vesz. Érdekli őket, amit hallanak és látnak. De még a szomszédos asztaloktól is oda-oda kukucskálnak. (Örömömre.) Mert persze az evangélium nem „korfüggő” én ezt jól tudom, de azért mégis meglepett eleinte, hogy egy meglett, jó harmincas fiatalembert ennyire érdekel a gyermekfoglalkozás. Természetesen az Úr Jézus érdekli őt, az Ő személye vonzza, és én pedig imádkozom érte, hogy ne csak hallgatója legyen az órának, hanem a megtartója is Isten Igéjének, és ő is Isten gyermekévé váljon. Csilla

A történet jó, és tényleg felüdítő – mondod – de mit kell nekem hozzá tennem? Vagy miben kellek én is hozzá?

A válaszom nagyon egyszerű.

Tudod, 2012 elején az egyházi törvény megszavazásával erre a munkára kimondták, hogy - a korábbi két évtizeddel ellentétben – nem méltó arra, hogy egyházi munkaként támogatást nyerjen, és ezzel minden költségvetési forrásától elvágták. Mi most ezt a tanévet végigcsináltuk, és a húsvéti bábmissziót is elvégeztük, a Tavaszi Kirándulás akcióval is elértük a beiratkozó kis jövendő elsősök majdnem 50%-át. Összesen idén tavasszal százezernyi gyermekre hatottunk ki, szerte az országban Palánta-munkánkkal. És mindezt: CSAK a Te, a Ti segítségetekkel!

Június eleje van, és az, hogy a gyermek-lélek-mentők fizetése és tébéje (s a szükséges háttérköltségek fedezete) meglegyen, CSAK a Palánta-Támogatókon fog múlni.

Tudjuk, hogy Urunk, a mi Megváltónk cselekvő Isten, aki nem hagyja el az Övéit, és várjuk is gondoskodását – de Ő a legtöbb esetben embereknél helyezi el azt, amit ellátásunkra elkészített. Ezért írtam le az előzőeket, hogy ami Te rajtad múlik most, ebben az időszakban, kérlek, Te tedd meg.

Mi tovább folytatjuk, ha a fedezet előáll. Ami rajtunk múlik, mindent megtettünk és meg is fogunk tenni. Életünk és szolgálatunk az Úr kezében van. Kérlek, légy Te is ma az Ő keze, gondoskodásának eszköze.

Köszönöm, teljes szeretettel és bizalommal.

Dr. Kováts György, a Palánta munkatársai nevében.

Így tudod eljuttatni segítségedet:

Bankszámlaszám: 10400205-02010397-00000000

PayPal

Így támogathatsz minket rendszeresen: 5x2 Gyermek-Lélek-Mentő

Köszönjük!


 hir | by Dr. Radut