Skip to Content

Köszönet és bizonyság

Kedves Gyuri és Palánta munkatársak!

Ezúton szeretném megköszönni nektek ( Szelíd Csilla, Klári, Kőrös Erika), hogy lehetővé tettétek és eljöttetek kislányom óvodájába bábozni. Az úgy kezdődött, hogy:

Tavaly karácsony előtt néhány héttel az a gondolatom támadt, hogy kislányom óvodájába bábozni hívni titeket már túl késő, de esetleg egy cd-vel megajándékozhatnám az ovisokat. Meg is beszéltem az óvoda igazgatónőjével.  Megvettem tőletek a cd-ket, ám az utolsó pillanatban bekeményített az igazgatónő. Arra hivatkozva nem engedte meg a cd kiosztást, hogy nekik semlegesnek kell lenniük. Így elült a lehetőség, de ott hagytam pár cd-t, legalább hallgassák meg mire mondanak nemet. Idén novemberben kezdtem feszegetni a dolgot: eljutott a többi vezetőhöz, óvónénikhez a cd?

Az ovivezető helyettessel beszélgettem gyermekekbe elültetendő értékekről és így a palánta misszióról és délután az a hír várt, hogy mehetünk bábozni. Mitől ez a fordulat? De továbbra is megmaradt az a kikötés, hogy az előadásnak semlegesnek kell lennie.

Így mentünk el (Kálri, Csilla és én) dec. 2.-án bábozni 'Visszaszálló szavak' című bábdarabbal. Nagyon izgultam, hogy hogyan fogok tudni semlegesnek maradni, de mégis ISTEN-t is beleszőve beszélni. Az előadás előtt egy nappal derült ki, hogy két óvónéni is ismeri a Palántát, jó a benyomásuk róla. Ez némileg megfordította véleményeket, szabad lett ISTEN-ről, JÉZUS- ról énekelni.

Az asszonyok báboztak én énekeltem, gitároztam és mindhárman beszéltünk és mutogattunk. Nagyon jó hangulatú alkalom volt, nagyon tetszett az óvónéniknek és a gyerekeknek a bábdarab, még az ebéd közben is erről beszélgettek a gyerekek (remélem lesz folytatás). Csak az ellenségnek nem tetszett amit csináltunk, mert az ottlétünk bő egy órája alatt kerékbilincset kaptam, de nem csüggedtem, mert hiszem, hogy átment az üzenet és ez a lényeg és ráadásul a büntetést is rendezhettem gyülipénzből.

Még egyszer nagyon köszönöm szolgálatotokat és kívánom, hogy tudjon tovább működni a Palánta Misszió.
Így kívánok palántákban gazdag palántás új évet mindenkinek: Faragó Pétervisszajelzes | by Dr. Radut