Skip to Content

Mi történik most az iskolákban?

A Palánta munkatársai az őszi szülői értekezleteken mondják el, mi veszi körül a gyermekeket, (mi veszélyezteti őket), és hogy mit tehetünk megóvásukért.

Minden szülőnek elkészítettünk egy János evangéliumát, és hozzá egy „A Biblia Isten csodája” c. könyvet. Ahol igazgatói engedélyt kapunk rá, a szülői értekezleten beszélünk a szülőkkel - valahogy így:

Engedjék meg, hogy egy történettel kezdjem. Másodikosok nyüzsögnek a szünetben egy budapesti iskolában. Egyikük ügyességével kérkedik: amikor az iskolai fotózást kellett beírni az üzenő füzetbe, a megadott 1500.- ft helyett 2000-et írt be, és szüleitől ezzel 500.- ft könnyű „ajándékra” tett szert. „Ez hazugság volt!” - kiált fel egy kislány az osztályból. – „Dehogy hazugság! Ügyesség!”- talál kifogást a kisfiú. S a vélemények összeütköznek. Gyors közvélemény-kutatás, és a kislány megdöbbenésére a megkérdezettek - az osztály háromnegyedének - véleménye egyöntetű: ez nem volt sem hazugság, sem csalás, ez egyszerűen élelmesség. „Én akkor sem csinálnék soha ilyet” - mondja a kislány - akárki akármit mond is.

És nem is tett soha hasonlót, azóta sem. Ezt biztonsággal állíthatom, mert jól ismerem ezt a kislányt. S mi a titka ennek a rendíthetetlenségnek? Miért nem lehetett elsodorni attól, amiről meg volt győződve, hogy az helyes - s amiről mi, szülők is tudjuk, hogy mennyire fontos: a hűségtől, a megbízhatóságtól, a becsületességtől és a szüleivel való jó kapcsolattól? Elárulom. A Szent Írás. A Biblia - Isten könyve. Ez a kislány kicsi korától fogva ismerte a Biblia történeteit és tényeit, és elkötelezte magát arra, hogy életét a Biblia igazságához fogja szabni.

Az iskolás gyermekekkel több időt töltenek már a barátok (haverok), mint a szülők. S nagy hatással lehetnek rájuk. Mit lehet tenni, hogy minden sodrásnak ellene tudjanak mondani, és 'akárki akármit mond', mégis a hűség mellett, a tisztaság mellett, a szeretet mellett tegyék le a voksot?

Ez az, amit a Palánta Gyermek-Lélek-Mentő munkatársai megadhatnak az Önök gyermekeinek is. Isten Igéjét, a Bibliát hozzuk közel hozzájuk, az életmentő szót, ami tegnap és ma és mindörökké változatlan.”

Ezt mondjuk el - napról-napra több száz szülőnek, összesen talán húszezernek is, ezekben a szeptemberi napokban. Köszönjük, ha gondolsz ránk, ha imádkozol értünk, és mellettünk állsz, kedves Barátunk.

2010. szeptember 5.                                        dr. Kováts György, Palánta-Gyermek-Lélek-Mentő
 hir | by Dr. Radut