Skip to Content

Miért most?

Szeretném elmondani, mennyire fontosnak érzem, és milyen lehetõséget látok abban, hogy most, ebben az évben is megkapja minden kicsi jövendő elsős, az iskolai beiratkozáskor a “Tavaszi kirándulás” CD-t, minden általános iskolában, ahol csak fogadják az ajándékot!

Péld 22,6: “Tanítsd a gyermeket, az ő útjának módja szerint,(a neki – életkorának, élethelyzetének, érdeklődésének, nyelvezetének, kifejezőképességének – megfelelő módon) még mikor megvénhedik is, nem távozik el attól”
(A Katolikus fordítás szerint: “Mutasd meg a fiúnak, melyik úton járjon, s akkor sem hagyja el, amikor idősebb lesz!”)

Ha valamit akkor tehetünk a felnövekvő generációért, amikor még kicsinyek, ez megőrizheti őket sok gonosz tapasztalattól és a megkeményedéstől! Ha mi nem teszünk semmit, van aki tesz. Az ő neve “ama régi kígyó”, aki embergyilkos volt kezdettől fogva, s aki e tekintetben nem változik meg soha. Ő a hazugság atyja – elhiteti (becsapja, félrevezeti) a kicsinyeket. Teszi ezt tőlünk függetlenül, ha akarjuk, ha nem. Egyet tehetünk: amilyen hamar csak lehet, eléjük tárjuk az Örömhírt! Tudjuk: az igazság szabadokká teszi őket.

Ti is tudjátok jól, hogy érzékelhetően megnőtt a befolyása a gonosz erőknek a mai világban. A gonosz hatalom egyre leplezetlenebbül támadja a gyermekeket, akik, – ha nincs megfelelő védelmük, – előbb-utóbb áldozatok lesznek. Olyan szellemi vakságba kerülnek, ami kaput nyit a romboló filozófiák, hamis tanítások, és okkult erők befolyásának. Bakugan, Harry Potter, Ben10, a bájos boszorkák, (tiniboszorkák – és boszi-lapok) ebbe a sorba tartoznak, de a skála sokkal szélesebb.

Mit tett a Palánta eddig a gyermekekért, hogy ezt a folyamatot ellensúlyozza az ő életükben?

1995-ben először adtunk a gyerekek – illetve szüleik – kezébe az általános iskolai beiratkozások idején egy-egy vidám zenés evangéliumi gyermekkazettát. A címe: “Mondd, ki a dzsungel királya?” Mennyit osztottuk ki? 5000-nél több példányt.
1996-ban már kifejezetten erre a célra vettük fel a “Tavaszi kirándulás” c. kazettát, ami az Evangélium fontos tényeit mutatja be mesék és történetek segítségével, gyermeknyelven. Ebből a kazettából 10.000-et sikerült kijuttatni az iskolásoknak áprilisban.
1997-ben 12.000-re emelkedett a tavaszi ajándékkazetták száma, s ami bizony elgondolkoztató: mindez magyarországi keresztyének önfeláldozó adakozásából történhetett meg! (Ebben az évben is, még egyelőre csak a Budapesti iskolákat értük el.)
1998-ban új lépésre szántuk el magunkat! A vidéki általános iskolák igazgatóinak is kiküldtünk egy bemutató anyagot (kazetta és naptár-ajándék), s így ebben az évben már közel 20 000 kazettát kaphattak beiratkozó gyermekek ajándékba.
1999 is hasonló eredménnyel örvendeztetett meg: vidéken és Budapesten összesen mintegy 23 000 kisgyermek vihette haza örömmel az Evangéliumot e kazettán!
2000-2001 években összesen 45.000 volt a kiosztott kazetták száma.
• Ez így folytatódik napjainkig. Évente 1000-nél több iskolát, s általuk több tízezer gyermeket – s velük együtt családjuk többi tagját is – megörvendeztethetjük az Örömhírrel. Isten szava már 300.000-nyi család életét formálhatta ezekben az években a “Tavaszi Kirándulás” CD, és vidám foglalkoztató füzet útján.

Amit csak lehet...

Amikor vidékre küldünk csomagot, a kért CD-ken kívül “megrakjuk” minden jóval, amivel csak tudjuk... így a pedagógusoknak is jut ajándék: igés tollak, jutalmazásnál felhasználható matricák és csokiszívek gazdagították a “Palántás” küldeményt, az iskolakönyvtáraknak felajánlott evangéliumi könyvek és néhány folyóirat mellett.
Volt év, amikor az a kiváltság ért bennünket, hogy 10.000 National Geographic című képes magazint kaptunk, amellyel igazán vonzó és értékes ajándékot ajánlhattunk fel a tanárok számára.

Ars' poetica - Meg fogjuk látni...

A gyerekek hazaviszik a CD-t. És meghallgatják. Gondolod, hogy egyszer? Tévedsz. A gyerekek nem olyanok, mint a felnőttek! Újra és újra meghallgatják, majd ismét és ismét, egészen addig, ameddig már fejből tudják, mi következik, és még akkor is továbbhallgatják. Miért? Mert szeretik az üzenetét, mert reménységet ad nekik, mert elgondolkodtatja őket, mert az Úr Jézushoz kapcsolja őket, elrejtettséget élnek át: megérzik a menny közelségét.

Ismerni fogják az evangéliumot. Ezen a CD-n a történetek olyan bibliai igazságokat mutatnak be, amikből a feltámadt Jézust lehet megismerni. S a gyerekek meg fogják Őt ismerni. És mi meglátjuk majd az Isten dicsőségét. Ha adjuk nekik, ha nem szűnünk meg minden évben odaadni nekik, meg fogjuk látni az ébredést! Mert vetünk. Mert időben cselekszünk. Mert imádkozunk. És, mert nem adjuk fel.

Hiszünk, hit által tesszük, amit teszünk, és boldogok vagyunk, mert látni fogunk: az Úr elhozza a dicsőséget, ami ki fog áradni földünkön – egy megváltozott társadalmat! Gyermekeket és szülőket, akik szeretik egymást és szeretik azokat, akik körülöttük vannak. Újjászületett embereket, akik másként élnek.

Miért fontos ez?

Mert azok, akik az evangéliumon nevelkednek, hitelt érdemlő gyermektanítóktól hallják, látják az üzenetet, akik CD-ket hallgatnak igével, evangéliumi zenével és történetekkel, egész gyermekkorukban, kevésbé fognak belesodródni azokba a kelepcékbe, amik a gyermekek számára vannak kitéve.

Csak legyen elegendő muníció! És legyen elegendő munkatársi csapat, akik kimennek ilyen helyekre, falunapokra, sporteseményekre, autós- és repülős napokra, lovas-napokra és egyéb megmozdulásokra, s elérik a gyerekeket és szüleiket! Csak legyenek odaadottak, akik felkészülten, jó üzenettel és hangvétellel átadják az evangéliumot.

S legyenek támogatók, akik lehetővé teszik, hogy a hangos könyvek és vidám foglalkoztatók (Tavaszi Kirándulás CD-k és Palánta Posták) eljussanak a felnövekvő generációhoz!


                                                                                                                   dr. Kováts György
                                                                                              a Palánta Gyermek-Lélek-Mentő vezetője
 oldal | by Dr. Radut