Skip to Content

Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít...

 Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít… Alkalmasságunk az Úrtól van, aki teremtette az eget és a földet. A tanítvány parancsra cselekszik: "Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok!" 

Az év elején nagyon úgy éreztem, hogy teljesen alkalmatlan vagyok a gyerekek tanítására. Minden nap úgy keltem fel, hogy „ha lehet, csinálja más ezt a szolgálatot”… csak az volt a baj, hogy igazából a környezetemben, aki tudta volna csinálni, éppen akkor helyezkedett el egy másik munkahelyen.
Így az kezdett teret nyerni bennem, hogy „ami nem megy, azt miért erőltessük?” Azon voltam, hogy nem folytatom tovább: „úgy is van elég munkám”.

Bár az Úr előtt folyamatosan kérdeztem, mit akar az életemmel ezen a területen, de már a vezetőkkel is beszéltem a gyülekezetben, hogy hogyan gondolkodom efelől… s ekkor, az egyik reggel az igében ezt olvastam:
„Azt pedig jegyezzétek meg: ha tudná a ház ura, hogy melyik őrváltáskor jön a tolvaj, virrasztana, és nem hagyná betörni a házába. Ezért legyetek ti is készen, mert abban az órában jön el az Emberfia, amelyikben nem is gondoljátok! … Ki tehát a hű és okos szolga, akit azért rendelt szolgái fölé az úr, hogy kiadja nekik az eledelt idejében? Boldog az a szolga, akit ilyen munkában talál ura, amikor megjön!” (Máté 24,43-46.)

Megértettem, maga az Úr Isten akar engem ebben a szolgálatban látni! Jó az Úr, és Ő tudja mi a jó nekem, A Fil 4,13 igéje pedig kifejezetten bátorított: „Mindenre van erőm a Krisztusban, a ki engem megerősít.”
Mit tettem? Kértem egy új szemüveget az Úrtól, hogy ezeket a gyerekeket úgy lássam, ahogy Ő látja.”

Ezt már én írom (KGy): és mit tett Isten? Ő megadta, és megadja. Aki az előbbi történetet leírta, tíz éve kezdett gyülekezetet plántálni egy olyan területen, ahol semmilyen templom nem volt még, és semmilyen istentiszteletet nem tartottak. Feleségével együtt a gyermekekkel kezdték el. Száz és száz gyermekkel találkoztak azóta, (egy-egy bábidőszakban ezernél több, néha 2000 gyermeket érnek el az iskolákban, óvodákban, bábelőadások útján az evangéliummal), játszóházaik kifejezetten népszerűek a környéken, s a gyermekek szüleit is megismerhették ezen keresztül. Mostanra szépen formálódó, tanítványi gyülekezet alakult ki körülöttük, s csak ezen a nyáron, harminc tizenévessel mehetett el sátrazni – tini-táborozni – ez a munkatárs. Mit gondolsz, honnan jöttek ezek a gyerekek? Jól gondoltad: korábbi gyermek-kapcsolatokból, a gyermek-evangélizációból. A gyülekezet egész léte arról tesz bizonyságot, amit a fenti beszámolóból olvashattunk. Az Úr akarja, hogy ez a munka továbbmenjen. Legyen áldott Ő, és legyél áldott, kedves misszionárius testvérem, hogy engedelmeskedtél a hit által, már tíz év óta a Pásztornak! Ámen. (KGy).oldal | by Dr. Radut