Skip to Content

Rendőrségi megkeresés

Megdöbbentő levelet kaptunk egy rendőr őrnagytól:

"Tisztelt Misszió!

A ... Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztályán dolgozom hivatásos rendőrként, kollégáimmal igen sokat járunk ki a megye általános és középiskoláiba, kollégiumaiba, lakóotthonokba, különböző bűnmegelőzési témákban.
Először a t-i … Általános Iskolában hallottunk az Önök szervezetéről, igen nagy elismeréssel és pozitív véleménnyel, utána néztük meg honlapjukat, ami nagyon tetszett a kollégáknak.

A következő problémával fordulunk Önhöz:

Munkánk során egyre több olyan iskolával találkozunk, ahol igen sok a panasz az iskolai erőszakra, a gyerekek közötti agresszióra, egymás bántalmazására, illetve arra az esetre, amikor ez hosszabb ideje folyik. tehát átmegy zaklatásba, és az áldozatot ellehetetleníti. Ez utóbbi gonddal éppen ezen a héten találkoztunk egy megyebeli kis falusi iskolában újra, ahonnan nem olyan régen egy 7. osztályos tanulót kivettek a szülei, mert minden próbálkozás ellenére nem tudták "megmenteni " fiukat a zaklató társaktól.

Most ugyanebben az osztályban van egy másik áldozat... Sajnos ilyen történetekkel sokszor szembesülünk. Az említett iskola sok mindennel próbálkozott, bevonta a szülőket, a családsegítőt, a gyámhivatalt, minket /nekünk is van olyan prevenciós óránk, ami az iskolai erőszakkal foglalkozik/, de sajnos eredményre nem vezettek. E hét keddjén, amikor szülői értekezlet volt náluk, megígértük az igazgató asszonynak, hogy megpróbálunk segítséget keresni neki, mert egyedül nem birkóznak a problémával. Iskola pszichológusuk nincsen, egy ilyen szakember működik, az összevont tagintézmények hozzá tartoznak, de ő nem jár ki az iskolákba, hanem a kliensek mennek hozzá.

Kérdésünk az lenne, hogy a Palánta foglalkozik-e iskolán belüli erőszakkal olyan formában, ahogy a droggal, tehát, hogy egy több alkalomból álló, foglalkozás sorozat során próbálják meg a gyerekek közötti viszonyt, az osztály dinamikáját kicsit helyre állítani?

Válaszát várva tisztelettel és üdvözlettel: … r. őrnagy… MRFK Bűnmegelőzési Osztályvisszajelzes | by Dr. Radut