Skip to Content

Tapasztalatok - hősök beszámolói

Aki nem próbálta, talán el sem tudja képzelni, milyen visszautasításokkal, kihívásokkal találkoznak a Palánta gyermek-lélek-mentői.

Rövid áttekintésünk – egy napszak tapasztalatairól, egyetlen iskolából (a győzelem borítékolva!) szólnak:

Palánta gyermek-lélek-mentőnk meséli:

„Ötödik-hatodikosaim azért vannak, mert már jártak hozzám korábban. Akik még soha, azoknak nehéz vonzóvá tenni a foglalkozásokat. Kapok lehetőséget, bemehetek közéjük, a szüneteket felkínálta az iskola igazgatója – kifejezetten kért, hogy kezdjek valamit a felsősökkel, „mert ők nem tudnak”. Megértettem: ez „felkérés”, visszautasíthatatlan (:-)) … ott vagyok köztük.

Egy szünet alatt a gyerekekkel 5 perc beszéd a bibliaóráról, a foglalkozásról, aminek kimondom a nevét, már azt gondolják, „dög unalom lesz” – úgy akarom előadni, hogy érdekes legyen a számukra. Vannak, akik elutasítják, pedig érdekelné őket („mit szólnak a többiek?”) – van aki csak néz… elveszetten… csak ül (magányos, lenézett, kiközösített – mennyit segíthetnék neki is…).
Elmentem a hetedikesek előtt – rám néznek: „mit vigyorog?” – mert rájuk mosolyogtam. Mondták: „ez itt a Szörnyella de frász”… – otthon megkérdeztem, tényleg olyan ronda a ruhám? Dehogy…, azután mondták az iskolában is, más hetedikesek: „milyen bunkó volt az, aki ezt mondta magának”… Visszamentem hozzájuk. Nem hagyom abba. Nekik van leginkább szükségük az Úr Jézus szeretetére.”

A beszámolót beszélgetés követte. Javaslatom az új ötperces Palántás film volt – a megvetett ajándékról: „A történet önmagában kiváló, ha nem is tudod levetíteni. A rajzok is nagyszerűek. Fénymásolatban simán felhasználhatod őket. Meséld el nekik a történetet – és illusztráld.”

:-) Ha meghallom hatását, leírom Neked, Kedves Palánta-Olvasóm!

Kováts György

Ui:

1./ Ha érzed a menny indítását, hogy Te is mennél a gyermekekhez, menteni és megnyerni Isten országának őket (és a fenti beszámoló sem vette el a kedved, vagy talán inkább megerősített az indításban)… katt ide: munkatársakat keresünk

2./ Ilyen bátor (és hős) gyermek-lélek-mentőktől hallhatod a felkészítő tanítást, hónapról-hónapra a Gyermekmissziói Felkészítőn. Katt ide: Évközi gyermekmissziói felkészítő tanfolyamhir | by Dr. Radut