Skip to Content

Te is lehetsz Gyermek-Lélek-Mentő!

Kedves Palánta Olvasónk!

Misszionárius – ez a szó sokszor távoli, egzotikus vidékek, messzi utazások, idegen nyelvek és kultúrák képét idézi bennünk. És valóban, Jézus azt mondta követőinek: „Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek.” (Márk evangéliuma 16,15). De vajon meglátjuk-e a ránk váró feladatokat, az Isten megismerésére vágyakozó szíveket, amelyek talán a szomszéd utcában várnak ránk, s csupán egy intézmény falai takarják el őket szemeink elől?

Ahogyan a nyárvég és az ősz eleje a mezőgazdaságban kiemelten fontos időszak, épp így mindig különleges, fontos nekünk, Palánta Gyermek-Lélek-Mentőknek, a szeptemberi tanévkezdés időszaka.

Ilyenkor vesszük fel újra a kapcsolatot az iskolák vezetőivel (akik gyakran már nem is ugyanazok, akikkel pár hónapja kapcsolatban voltunk), a tavalyi „palántás” gyermekekkel, a szülők legszélesebb körével. Ilyenkor dől el, hol tudjuk elindítani a délutáni bibliaismereti foglalkozásokat ebben a tanévben.

Az órarendi hitoktatás bevezetése elvette az élét az olyan ellenvetéseknek, hogy a „hittel kapcsolatos dolgoknak nincs helye az iskolában”, vagy, hogy a „Biblia csak a templomba való”.
Másrészt viszont sok szülő nem íratja be gyermekét felekezeti hittanra, akár azért, mert maga nem hívő, akár azért, mert nem szeretne elköteleződni az órarendi hitoktatást kínáló nagy felekezetek egyike felé sem. Olyan is van, aki szeretné ugyan, hogy gyermeke oktatást kapjon a hit dolgaiban, de nem szeretné, hogy ez egy kötött, iskolás formában történjen.
Mindezek a szülők az órarendi oktatás keretében az etika-oktatást választják ugyan gyermeküknek, sokuk mégis szívesen engedi gyermekét a délutáni, fakultatív, felekezetektől független, kötetlenebb, játékos és interaktív Palánta bibliaórákra.
(A nem hívő szülők is sokan úgy látják, hogy az alapműveltség miatt mégis szeretnék gyermekeiket megismertetni a Biblia értékeivel.) Így a Palánta bibliaórái által olyan gyermekek is megismerhetik Isten szeretetét, megmentését, akiknek másképp nem lenne lehetőségük ezt meghallani.
S persze sok további megerősítést, buzdítást , élményszerűen átadott, ismeretet tartogatnak ezek a foglalkozások azok számára is, akik az órarend keretében is járnak hitoktatásra.

Az ajtók tehát még inkább kitárultak, mint eddig. A szükség pedig mind nagyobb – a gyermekekre leselkedő veszélyekből, a megtévesztő, őket téves irányba sodró, üzenetekből (média, internet, kortársak részéről) egyre több van. S az egyetlen lehetséges védelem – mielőbb megismertetni velük azt a reménységet, védelmet és útmutatást, amit az igaz, Élő Istennél találnak, és a Bibliából, az Ő szavából meríthetnek.

A fő kérdés tehát – és nagyrészt ez dönti most el, hogy hol indulhat el délutáni Palánta Bibliaóra -, hogy ki fog bemenni ezeken a kitárt ajtókon, hogy minderről tanítsa a gyermekeket?

A jó hír: aki erre vállalkozik, nem kell hozzá repülőjegyet vennie, hajóra sem kell szállnia. Nyelvet sem kell tanulni hozzá. (Csak egy másik generáció gondolkodását, szóhasználatát ismerni, megismerni :-)).
A gyermekek ott várnak a legközelebbi iskolában, ami előtt talán naponta elmész (vagy szülőként, nagyszülőként, pedagógusként lehet, hogy be is mész?).

És hogy mit kell „a bőröndbe tennie” annak, aki erre a küldetésre vállalkozik? Az Úr Jézus Krisztushoz ragaszkodó hűséges, imádságos szív, gyermekszeretet és némi gyakorlat a velük való bánásban, meg heti néhány óra ráfordítás – ennyi már elég is, hogy megkezd a Gyermek-Lélek-Mentés szolgálatát valamelyik hozzád közeli iskolában. S ha van még némi kreativitás, humorérzék, rugalmasság is –máris együtt van a tökéletes „eszköztárad” a feladathoz.

A tananyagról, a képzésről, a hivatalos háttérről pedig gondoskodik a Palánta csapata. Minden érdeklődőnek válaszolunk, minden részletet megbeszélünk, ha választ küldesz erre az e-mailre, vagy megkeresed Kecskeméti Jánost (tel: 70/2925362). 

Légy áldott Kedves Olvasónk, Barátunk! Köszönjük, ha imádságban, anyagi támogatásban mögöttünk álltál és állsz. Szereteted, figyelmed magában is áldás számunkra. Vezessen Téged az Úr napról-napra, s adjon erőt, kitartást mindabban, ami rád van bízva! Vezérelje lépteidet minden napon az Ő szeretete!

Üdvözlettel: A „palántás” munkatársak (2014.08.29)
 

Letölthető pdf formátum: IDE Kattintvahir | by Dr. Radut