Bemutatkozás

Palánta Misszió, a Gyermek - Lélek - Mentő ®

A jó szülők legféltettebb kincse a gyermek. A gyermek, akikben életük folytatását látják, s akinek a magukénál sokkal jobb sorsot szánnak. A gyermek, akinek jövőjét szeretettel egyengetik. A jó szülő szeretné, ha gyermeke kikerülné azokat a buktatókat, amikben ő egykor megbotlott. S azóta már milyen sokat változott negatív irányba a világ! A rossz dolgok: az erőszak, a pornográfia, az alkohol, a kábítószer és megannyi lelket és testet fertőző, majd tönkretevő méreg, számtalan forrásból árasztja el a mai gyermeket. (Mi vezethet idáig?-"Gondolatok egy hír kapcsán.")

A másik ember tisztelete, szeretete, a helytállás, a hűség, a türelem, az engedelmesség, a jó erkölcs pedig egyre inkább értékét veszti. Hogyan lehet változtatni ezen? Hogyan lehetne a mai gyermek életét biztonságban tudni?

Ebben segít Önnek a Palánta Gyermek-Lélek-Mentő.

A Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió munkatársai 1991-től szánják oda életüket Magyarország jövőjéért, a felnövekvő generációért.

Tudjuk, hogy a családok meggyengülésével és az ország társadalmi átalakulásával együtt járó folyamatban a legnagyobb vesztes a gyermek. Tapasztalataink szerint nem jut neki elegendő szeretet, személyes gondoskodás, bölcs szülői eligazítás, és nem kapja meg a megfelelő alapot értékítéleteihez, nincs elegendő feltöltés „érzelmi tankjában”, ezért nincs ami megőrizze helytelen döntésektől, rossz társaságtól és a sodródástól, ami idővel egész életét tönkreteszi.

A Palánta Gyermek-Lélek-Mentő munkatársai ebben a helyzetben állnak a szülők, pedagógusok és gyermekek mellé.

Munkánk országos méretű

Munkánk országos méretű, sőt kiterjed a Kárpát-medencére - határon túli magyar anyanyelvű gyermekekhez is elér.
Kapcsolatban állunk az ország általános iskoláinak és óvodáinak több mint egyharmadával, valamint középiskolákkal. bábdarabjainkat gyermekek tízezrei látják karácsony és húsvét idején.

Különféle kiadványaink évente több, mint ötvenezer gyermekhez jutnak el ingyenes ajándékként.
Tizenévesek számára prevenciós és önismereti foglalkozásokat tartunk tanórák vagy egészségnapok keretében a bibliai értékekre alapozva.

Szempontunk, hogy az élet gyakorlati kérdéseiről szóló bibliai tanításokat a gyerekek megismerjék, és a hétköznapi életükben használják. Így lesznek boldogok, és a környezetük is észreveszi: Isten Igéjéből a gyerekek csak jót tanulnak.

 


A Biblia világát kezdetben mesekazettákkal, majd zenés, műsoros CD-kel hoztuk közelebb a gyermekekhez. Minden évben, a tavaszi beiratkozás alkalmából, 35 ezer gyermek - minden harmadik beiratkozó kicsi elsős - kaphat egy-egy ajándék műsoros CD-t kifestővel. A CD címe: Tavaszi Kirándulás.

Évente 100.000-nél is több gyermek találkozik a bibliai értékrenddel bábelőadásaink útján az iskolákban-óvodákban - hall Isten szeretetéről, a megbocsátásról, és az elfogadásról. Karácsonykor 70-80 ezer, húsvétkor 40-50 ezer gyermek vesz részt bábműsorainkon. Jelenleg 5 fővárosi és 30-40 vidéki önkéntes bábcsoport működik aktívan. Segítségükkel a felnövekvő generáció értékrendje, lelkülete, hatékonyan formálható.

A tizenéves generációnak Ifjúsági Lélek-Mentő szolgálatunk segít helyes szerepmagatartást és identitást kiformálni. Az 2007 óta közel 6.000 diák vett részt egészségfejlesztési oktatási programunkban. Témáink: párkapcsolatok, szeretet-szerelem, szenvedélybetegségek, kommunikáció és agressziókezelés.

A Palánta Gyermek-Lélek-Mentő munkatársai elkötelezett hívei a felnövekvő generáció mentális, szellemi és erkölcsi tisztaságának. A jövő egészséges családjainak ez adja alapját. A társadalom gyógyítását az egyének és a családok helyreállításával lehet elkezdeni. Ebben munkatárs a Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió.