Palánta bibliaismereti foglakozások

Bibliaismereti foglalkozás (hitoktatás) óvodásoknak és alsó tagozatosoknak

plakat-bibliafoglalkozas-hitoktatas_0.jpg

Elgondolkodtató, hogy ma a gyermekek és a fiatalok nagy többségének nincs pozitív értékrendje.

A deviáns magatartás vagy a depresszió a "menő". Természetes a csúnya beszéd, a felnőttekkel szembeni tiszteletlenség. Példaképeik – ha vannak – általában olyan "sztárok”, akik nem azért lettek ismertek, mert valami kimagaslóan szépet, jót, vagy hasznosat tettek. Ezért úgy gondoljuk, égető fontosságú az olyan emberek összefogása, akik felelősséget éreznek a felnövekvő generáció iránt, és elhívást a feléjük való szolgálatra. A Palánta két évtizedes tapasztalatával ebben kíván partner lenni, és tevékeny segítséget nyújtani az oktatási intézmények, a családok és az egyházak számára.

Missziónk a rendszerváltás óta végzi a bibliai életvezetési tanítást (hitoktatást) az egyházi oktatáson kívüli gyermekek számára. Többségük szívesen hall a bibliai igazságokról, ha szüleik nem is íratják be őket egyházi hitoktatásra! A gyerekek nyitottak a jóra és a szépre.

Biblia-óráinkat elsősorban olyan gyermekek számára szervezzük, akik nem járnak gyülekezetbe, vagy Vasárnapi Iskolába. Az órák középpontjában a Biblia történeteinek és igazságainak bemutatása van. Ezek maradandó értékeket állítanak a felnövekvő generáció elé. Arra törekszünk, hogy a gyermekek megismerhessék a Biblia élő Istenét. A foglalkozások részeként éneklünk, saját szavainkkal imádkozunk, és Biblia-verseket is tanulunk velük. Koruknak megfelelő nyelven és módszerekkel osztjuk meg velük a fontos bibliai tényeket és igazságokat. Törekszünk rá, hogy hétköznapi életükben és kapcsolataikban is alkalmazzák ezeket. A képes illusztrációk és kézműves tevékenységek segítenek abban, hogy a történetek mélyen belegyökerezzenek a szívükbe, és a lehető legnagyobb mértékben megváltoztassák gondolkodásmódjukat – megerősítsék őket abban, hogy kiálljanak a jó mellett, és ellene mondjanak a gonoszságnak.

1991 óta összesen már 25.000-nél több gyermekkel foglalkoztunk egy-két-három vagy több évet, személyesen, kiscsoportban, hetenkénti rendszerességgel, évről-évre.

Amennyiben szeretné, hogy gyermeke iskolájában is induljon Palántás bibliaismereti csoport, töltse ki az alábbi on-line jelentkezési lapot, vagy forduljon bizalommal munkatársunkhoz az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
gyermeklelekmento@palantamisszio.hu
06 70 315 7958
06 1 322 0034

Jelentkezés bibliaismereti foglalkozásra

Nyomtatható jelentkezési lap (pdf)  letöltése: