Az 1%-os rendelkező nyilatkozat eljuttatásának lehetőségei

 

A rendelkező nyilatkozat eljuttatása nyomtatványon:
A rendelkező nyilatkozat 2009-óta már a bevallási nyomtatvány részét képezi, így magányszemélyként lehetősége van adója 1%-ról rendelkeznie a bevallás vagy az egyszerűsített bevallás megfelelő oldalának kitöltésével (1153 vagy 1153 D. lapja). Ha bevallása leadásakor nem rendelkezett 1%-ról, akkor ezt még papír alapon megteheti és eljuttathatja az illetékes adóhatósághoz május 20.-ig. Köszönjük fáradozását – a gyermekek nevében is!

A rendelkező nyilatkozat eljuttatása interneten:
Ha bevallását elektronikusan küldi be, akkor a bevallás részét képező rendelkező nyilatkozat értelemszerű kitöltésével ajánlhatja fel adója 1%-át. Ha bevallása vagy egyszerűsített bevallása beküldésekor erről elfelejtkezett, akkor azt még papír alapon megteheti és eljuttathatja május 10.-ig. Sohasem késő – május 20 éjfél előtt – köszönjük, amit a gyermekekért tesz!

A rendelkező nyilatkozat utólagos eljuttatása papír alapon:
Ha sem elektronikusan, sem nyomtatványon, sem munkáltatója által küldött bevalláson nem rendelkezett adója 1%-ról, akkor ezt a következő módon teheti meg május 10.-ig. A rendelkező nyilatkozatokat tegye bele egy lezárt, nevével, címével, adóazonosító jelével ellátott borítékba, melyet a boríték leragasztásánál saját aláírásával hitelesített. Ezt a borítékot tegye az illetékes adóhatóság címére kiállított borítékba, és juttassa el azt az adóhatósághoz postai úton vagy személyesen.

Mindezt a Palánta gyermek-lélek-mentőiért és velük együtt a gyermekekért teszi! Felelős döntését köszönjük, valamennyiük nevében!

Köszönjük felajánlását!