Húsvéti ajándékunk

dr. Kováts György levele

Kedves Édesapa, kedves Édesanya, Nagyszülők!

Izgalmas és teljesen újszerű az, amilyen helyzetbe most országunk került, s benne a mi drága kis felnövekvőink kerültek. 

Az iskolák zárva - a tanítók megküzdik a digitális oktatás minden nehézségét (persze a szülők is, a gyerekek is). 
Az, ami most nem működik: az iskolai közösség - legalábbis a klasszikus módon - a gyerekeknek egyre inkább hiányzik, és hiányozni fog. A múlt héten egy kis másodikos mondta, amikor a gyerekek egyenként mondhattak egy imakérést, amiért közösen imádkoztunk: 
"Hogy megint lehessen iskolába menni!". Hát, ezt az időt éljük, hogy ilyen "vágyak fogalmazódnak meg". De még egy picit otthon kell lenni. 
No, hát mi is ebben vagyunk, mint Palántások, és ennek hatása alatt gondolkodunk. 
Nem vihettük el időben a húsvéti bábdarabot a gyerekekhez, önkéntes bábcsoportjainkkal. Nem adhattuk oda az elkészített Palánta Postát és a bábelőadás hanganyagát, CD-n. 

Mit tegyünk? Elárulom, mit TETTÜNK. Mert, az NEM LEHET, hogy ne legyen HÚSVÉTI bábelőadás, és húsvéti ajándék!

Hát elkészítettünk egy csodálatos HÚSVÉTI FOGLALKOZTATÓ OLDALT, fenn a honlapunkon. Ajándékba, minden gyereknek (és minden szülőnek, nagyszülőnek is, akiknek persze, hogy segítséget jelent, ha a kicsinyeik értelmes, biztonságos, szép oldalon tölthetnek több értékes órát a foglalkoztató feladatokkal, mesejátékokkal, dalokkal). Szóval, ez a húsvéti oldal megtalálható itt, a  https://palantamisszio.hu/gyerekeknek/vorosvaler oldalon.

És nekünk nagyon nagy öröm, hogy Veled, Veletek ezt megoszthatjuk. Alig várjuk, hogy sok gyermek örömmel nézze a bábdarabot, s válaszolja meg a kérdéseket, oldja meg a keresztrejtvényeket és készítse el a recept alapján a finomságot (szülei, nagyszülei segítségével). 

Köszönjük, hogy adhatunk.Fontosnak érezzük: LESZ iskola, ennek a járványnak is VÉGE LESZ egyszer, és akkor mindenki örülhet majd osztálytársainak is - de ADDIG is legyen KINCS, amivel tudtok foglalkozni, legyen ÉRTÉK, amit el lehet sajátítani, legyen segítség, amivel az idő jól eltölthető, maradandó, gazdagító módon. Ezért készült ez az oldal. Örültök neki? 

Isten áldjon meg mindenkit, és adjon békességet, és jó egészséget, gyors gyógyulást a betegeknek, és védelmet mindazoknak, akik ezt a levelet olvassák. Ámen. 

Szeretettel: dr. Kováts György a Palánta munkatársi csapatával. 

Honlapunk, emailcímünk, telefonszámaink a levél alatt találhatóak.
FB-n is elérheted a Palántát: https://www.facebook.com/palantamisszio/

Ui: A húsvéti foglalkoztató oldalon látható és hallható történetek pedig CD-n is megjelentek, és legtöbbjükhöz színező (vidám, családi, fejlesztő foglalkoztató füzet) is megrendelhető a Sorsfordító Könyvesboltban:
https://sorsfordito.addel.hu/39004-palanta-husveti-magazin-es-cd-melleklet