Boldogságkeresők program

Ifjúsági kapcsolat- és lélek-mentő

„Boldogságkeresők”

Ami minden fiatalt jellemez: keresi a boldogságot. Sok a csapda is. Sok az ígéret, a várakozás, a reménykedés, és annál nagyobb a kiábrándulás, a veszteség és a depresszió – sok esetben. Játék- és szerfüggés kialakulása, nem kívánt terhesség, érték-vesztés és rombolódó kapcsolatok, elvesztett évek és tisztaság… csak példák a veszélyek közül. Ez a probléma megoldást kíván!

A Timóteus Társaság (Campus Crusade) tizenéveseknek szóló programját alapul véve 2003-tól kezdtük kidolgozni ’Boldogságkeresők’ című programunkat, melyet évről-évre, folyamatosan bővítünk, fejlesztünk.

A program célja – segítségnyújtás tizenéveseknek.

Minden foglalkozásunk célja az elgondolkodtatás, eligazítás és ösztönzés. Azt akarjuk, hogy a következő generáció megbízható életvezetését megbízható értékelési alapok, világos önismeret és a helyes magatartás iránti elkötelezettség segítse az élet legfontosabb területein! Ezért készültek a „Boldogságkeresők” tananyagai a tizenévesek felvilágosítására a kábítószerekről, párkapcsolatokról, családról, haragról, kommunikációról – a Biblia értékrendje alapján.

Boldogságkeresők – CD és munkafüzet

Oktatásra és klubfoglalkozásra is alkalmas csomag, mely munkafüzetből, CD hanganyagból  és oktató videó filmekből áll. A hanganyag interjúkat és beszélgetéseket tartalmaz, melyek az adott témát sok különböző szemszögből világítják meg. A „Boldogságkeresők” anyagai segítik a tizenévesek bevonását az interaktív csoportmunkába. A fiatalokkal készült riportok, a feldolgozható döntési helyzetek, és a szakemberek tapasztalatai ösztönzést jelentenek a helyes alternatívák választására a tizenévesek hétköznapi életében.

Az iskolák útján eddig több mint 30.000 csomagot juttattunk el a fiatalokhoz. Évente 15-20 iskolában van lehetőségünk foglalkozásokat tartani egészség- és bűnmegelőzési napokon, vagy osztályfőnöki órák keretében. 2007 óta közel 6000 fiatallal oszthattuk meg interaktív foglalkozásokon a Biblia életeket átformáló, helyreállító üzenetét.

Ha Ön pedagógusként, intézményvezetőként szeretné, hogy a Boldogságkeresők programmal az osztályába, iskolájába ellátogassunk, itt igényelheti. 

Elkészült a Boldogságkeresők tananyag I., és II. részének filmje.

Bővebb információ a videóval kapcsolatban: Levél küldés Kőrös Tibornak

„Boldogságkeresők” jellemépítő-programunk:

  • Boldogságkeresők I. „Drogmámor vagy valóság” c. interaktív munkafüzet és Cd
  • Boldogságkeresők II. „Szerelem receptre” c. interaktív munkafüzet és Cd
  • Boldogságkeresők III. „Társas magány” c. interaktív munkafüzet és Cd
  • Boldogságkeresők IV. „Győztes önuralom” c. interaktív munkafüzet és Cd

Megrendelés a Sorsfordító Könyvesbolton keresztül.