Referenciák az első 20 évből

Referenciák első 20 évünkből

A Palánta Misszió 2011-ben ünnepelte 20 éves fennállását. Ez alkalomból csokorba szedtük az elmúlt évek referenciáit.

Kovács Károly addiktológiai szakpszichológus - Hajdú-Bihar megyei önkormányzat Kenéz Gyula Kórház-Rendelőintézet drogambulancia

A csoport munkáját évek óta figyelemmel kísérem. Örvendetesnek tartom, hogy eljutottak a kortárssegítés gondolatáig, sőt igen szinvonalasan törekednek a megvalósításra. Az anyag szakmailag kifogástalan. A programot végzők elkötelezettsége, hitelessége pedig garancia arra, hogy tudásukat átadják és egy lelkes, aktív kortárs csapatot szervezzenek.

Bereczki Sándorné - Emberbarát alapítvány titkára

A Palánta Gyermek és Ifjúsági Misszió 1992-ben a kerület általános iskoláiban idította el azt a zenés biblia-ismereti szakkört, amelyet ma már 50 fővárosi iskolában oktatás-nevelés során, hogy ez által felnövekedve meg tudja magát védeni a káros folyamatoktól, lelki válságoktól, céltalanságtól. Ennek érdekében középiskolában is foglalkoznak a fiatalok életébe vágó kérdésekkel-egy komplex prevenciós oktatási program keretében.

Rácz Ferenc – drámapedagógus

A Palánta Sorsfordító Alapítvány a drog által leginkább veszélyeztetett réteg körében, az ifjúság, a gyermek- és fiatalkorúak körében kezdeményez megelőző, tudatformáló, oktató-nevelő tevékenységet. A munkájukat elhivatottsággal vállaló oktatkói gárda megérdemli azt az erkölcsi és anyagi támogatást, mely lehetővé teszi számunkra a szakszerűbb és tudatosabb prevenció működtetését. ....
A Palánta Sorsfordító Alapítvány évek óta töretlen elszántsággal, kitartó ügyszeretettel dolgozik e területen.

Kuna Tibor - Ifjúsági és Sportminisztérium

A Palánta Gyermekmisszió eredményes munkát végez évek óta a gyermekek és a fiatalok lelki felépítésében és gondozásában. A kábítószerek testi és lelki kihatásainak megelőzése érdekében oktatkási programjukba beépítették a dorgokról szóló előadásokat sajátos módon, az egészséges énkép kialakításának felhasználásával.

Kállay - Kallai Károly - SZIGET Droginformációs alapítvány

A Palánta Gyermekmisszió már ötödik éve készít egynapos programot a Városligeti gyermeknap alkalmával. Ilyenkor több ezer gyermek hallgatja a műsort. Három éve a fiatalokra gondolva állítják fel a Tini titkok sátrát, ahol komplex drogprevenciós programmal ismerkedhetnek meg. Felkészült segítők, ifjúsági lelkészek, lelki-gondozók várják a fiatalokat kérdéseikkel.

Egy szülő

Tisztelt Szülők!
Saját tapasztalataim alapján kijelenthetem, hogy gyermekeim mindig jókedvűek, boldogan jönnek haza a nyári, őszi Palánta- táborokról. Általában csak azért szoktak szomorkodni, hogy nem maradhattak tovább. A kislányom még hetekig énekli az ott tanult énekeket és mondogatja a verseket.
Lelküket építi a néhány napos együttlét, hiszen a tábor ideje alatt a gyermekek megismerik a nyugalmat: nem kell rohannizk edzésre, nincs lecke, nincs kötelező házi feladat, csak nyugodt, kiegyensúlyozott lelki oktatók, vidám, közös éneklések, játékok.
Mindig nagyon várjuk a Palánta-táborokat. Tudom, hogy ott gyermekeim lelkileg feltöltődnek, megújulnak. S én, mint szülő, gyermekeim által kapom az Igét - ugye sokan vagyunk így?! És ez benne a csoda....

Hafner Erika igh. - Nyár utcai Általános és Szakképző Iskola

"...Nagyon népszerű volt immár évek óta hagyománynak számító karácsonyi és húsvéti hangulatos előadásuk, melybe a gyerekeket is bevonták. Ilyen alkalmakkor még a szokásos sport vagy zenei elfoglaltságukról is lemondanak. Külön öröm számukra az elmaradhatatlan ajándék is, mellyel gyakran a tanító néniket is meglepik..."

Katona Annamária - Palánta Posta levelező, levél Palánta Nagyinak

 "...Kedves Ági néni, most Önhöz szólok. engedje meg, hogy megköszönjem az áldott munkáját! Hálás vagyok, hogy eddig is figyelemmel kísérte életemet, készségesen válaszolt személyes leveleimre és továbbra is kész segítő jobbot nyújtani. ...Végezetül további áldásokban gazdag munkát, egészséget és kellemes nyarat kívánok, valamint mégegyszer mindent hálásan köszönök!"