Levél a pedagógusoknak - 2012 Karácsony

KEDVES PEDAGÓGUS KOLLÉGÁNK!
KEDVES BARÁTUNK!

APA+ANYA… Egy csuklón láttam. Csuklója felszínére véstef el golyóstollal a tízéves kisfiú – nevezzük Szilárdnak.
„APA+ANYA” és mindez egy szerelmes szívben, s fölötte: „Szeretlek benneteket.”
Mosdásnál lejön? Újra felvési.
A „kisfiú” kétszer akkora termetű, mint kortársai. Bivalyerős. Ott ült Zoli előtt, amikor beérkeztünk a helyiségbe, és éppen arról beszélt, hogy „ő egy sz…” (szó szerint) – Zoli bevont a beszélgetésbe.

Levél a pedagógusoknak - 2012 Húsvét

Kedves Pedagógus Kollégánk!

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk Önnek az alábbi történettel:

 

„Amikor korábban érkezem egy iskolába, s várom a pillanatot, hogy mehessek a gyerekekért, hogy elhozzam őket Biblia-órára, sokszor kihasználom ezt a kis időt imádkozásra. Ilyenkor nem csak a gyerekekért szoktam imádkozni, hanem az iskoláért, az ott dolgozó tanítókért, tanárokért, hiszen tudom, hogy milyen nagy felelősséget hordoznak nap, mint nap.

Levél a pedagógusoknak - 2011 Húsvét

Tisztelt Igazgató Úr/Hölgy! Kedves pedagógus Kollégánk!

Áldott húsvéti ünnepeket kíván a Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió az alábbi történettel.

A madárkalitka
 
George Thomas lelkipásztor húsvét reggelén, mikor a zsúfolt templomban felment a szószékre, egy régi, rozsdás, rozoga madárkalitkát vitt magával, és letette a szószék párkányára. Persze mindenki meglepődve nézte és kíváncsian várta, mi fog itt történni. A prédikáció így kezdődött:

Levél a pedagógusoknak - 2010 Karácsony

Kedves Pedagógus Kollégánk!

Itt a Karácsony... Épphogy elmúlt a nyári szünet, most helyezkedtek el a kis elsősök padjaikban, épphogy meg- ismerkedett az osztályfőnök az osztályával, máris itt a téli szünet. Évről évre újra rádöbbenünk a napok múlására, az idő rohanó tempójára.
Ebben a rohanó időben, az ünnep közeledtével úgy köszöntjük most Önt, mint a jövő nemzedékének formálóját.
Hatalmas felelősség – gyakran el nem ismert, néha igazságtalanul támadott küzdelem – az a helytállás, amivel napról napra ott áll, mosollyal, biztatással, tanáccsal a gyermekek mellett.