Az érzelmekről

Érzelmeinkről - úgy általában Érzelmek... Hányan mondták már neked: "túlságosan érzelmi vagy", "nem lehet, hogy ennyire az érzelmeid határozzanak meg téged"? Ilyenkor vagy védjük azt, amilyenek vagyunk, vagy elkezdjük szégyellni.

De meg kell mondjam: az, hogy vannak érzelmeink, se nem baj, se nem szégyellnivaló, hanem egészen egyszerűen : tény.

Az érzelmek elkísérnek bennünket születésünktől halálunkig. Velünk jönnek a világra, és legutolsó pillanatunkat is jellemezni fogják. Úgyhogy nem hagyjuk el őket, nem is kell tőlük megszabadulnunk, egészen egyszerűen meg kell tanulnunk együtt élni velük. Aki érzelmeivel nincs rendben - nem lehet boldog! Szóval, életünket általában érzések között éljük. Azt pedig, hogy "boldog vagyok", úgy mondjuk ki, hogy "elrejtettnek", biztonságban lévőnek, kiegyensúlyozottnak, vagy harmóniában lévőnek érezzük magunkat, és közben tudjuk, hogy azt tesszük, ami helyes, amiért élünk, ami jó nekünk és másoknak.

Egy biztos, aki érzelmeivel nincs rendben, nem lehet boldog! Ezért mindenképpen jó, ha beszélgetünk az érzelmekről, amik életünket kísérik. Különösen, ha végiggondoljuk, hogy vannak olyan érzelmek is, amik kifejezetten rombolók, károsak. Romboló és káros érzelmek?

A romboló, káros érzelmek között nekem rögtön a depresszió jutott eszembe: a mélységes lehangoltság. Ez sok embert egészen az öngyilkossági gondolatokig elvisz. Van, akit a depresszió "csak" passzívvá, vagy tartósan kedvetlenné tesz, míg másoknál talán étvágytalanságot okoz; bár van, hogy valaki pont ilyenkor menekül az evésbe. De lehet, hogy valaki menekülési vágyában önpusztító indíttatásokig is eljut.

Ha ilyet éreztél volna valaha is, tudd, hogy az ilyen gondolatok mögött ellenség áll. Én egyértelműen úgy gondolom, hogy az önpusztítás vágya mögött egy sötét Pusztító rejtőzik! Ez a gonoszság ereje, egy gonosz személy, akit a Biblia ellenségnek nevez, más szóval: Szétdobálónak. Ismertebb nevén: ördög. Ne add meg magad neki! Inkább kezdd el felvenni a fegyvereket, és harcolj! Hogy milyen fegyvereket?

Többek között erről is sokat olvashatsz ennek a menüpontnak a cikkeiben.