Az ikerpár (Holle anyó nyomán)

Besorolás

klasszikusok másként

Anyuka elmeséli Holle anyó történetét két ikerlányának, akik külsőre teljesen egyformák, a különbség a jellemükben van. Egyikük lusta és kedvetlen, a másik mindennek örül és hálás. Szeretné velük megértetni, hogy mindenki a cselekedete gyümölcsével fog találkozni.

Nem mindegy, milyen szívvel végezzük a munkánkat a családban és az iskolában, mert ez fogja meghatározni a jövőnket. Mindenképpen a jó jó jutalmát veszi, a rossz rosszat. A mai világban ennek az üzenetnek az értéke megfakult, de ez egy olyan törvényszerűsége Istennek, amivel minden embernek találkoznia kell. Másként viselkedik az ember, ha tudja, a cselekedetének van következménye, ez hatással lesz a cselekedeteire és az emberi kapcsolataira.

A bábdarab a generációk kapcsolatát is formálja. Az idős anyónak segíteni kell - meg kell érteni a fiatal generációnak, hogy az ő életereje kipótolja az idős emberét, az idősek tapasztalata meg a fiatalokét. Mindenképpen egymásra vannak utalva a generációk már csak a szeretet törvénye alapján is.
A szorgos kislány segítőkészsége és vidámsága kívánatos példát ad a gyerekek elé. A mesejátékot vidám, fülbemászó dalok teszik felejthetetlenné.