Betlehemi csillag

Besorolás

karácsonyi

Ez a mese történhetne akár velem vagy veled is. Semmi különös. Egy félreértés kapcsán elveszik az iskolában Szandi legújabb ceruzáját. A történet attól lesz izgalmas, ahogyan erre az anyuka reagál, aki otthon várja az iskolából hazatérő Szandit. Nem megszidja, vagy a tanárt szidja, vagy zsémbeskedik, hanem mesélni kezd egy esetről, ami igen hasonlít Szandi esetére, csak éppen 2000 ezer évvel ezelőtt történt.

És megelevenedik az első karácsony története, a tiszta életű Mária és az angyal beszélgetése, a becsületes József, akit szintén az angyal győz meg Mária tisztaságáról, a bethlehemi jászol, a csillagos ég alatt a pásztorok. Szinte mi magunk is részeseivé válunk a meghitt karácsonyi történetnek. 

És mégis mai történetről van szó, hiszen a családból nem hiányozhat Panni, Szandi nővére sem, a nagyi és végül az apuka, akik mind hazatérnek. A családi hangulat, a generációk kapcsolata igen idilli, nem titkoltan példaértékű, ahol a nagyszülők segítik a gyermeknevelésben a szülőket, ahol az apukát várják haza, ahol tudnak együtt beszélgetni a szülők, nagyszülők és gyerekek a vacsora előtt. Ahol a keresztény életszemlélet érték, és szó van róla a családban. 

És persze a konfliktus is megoldódik, mert megtalálják a másik ceruzát, és így visszakapja Szandi a sajátját. Természetesen szó van a bocsánatkérésről is, mint az okozott sebek begyógyításának egyik legjobb gyógymódjáról. Helyes kommunikáció, még akár a tanító néni részéről is.  Nagyon értékes üzenete a bábdarabnak. Mindenki számára igen élvezetes és ugyanakkor karácsonyi hangulatot idéző, ízig-vérig mesejáték - bábokkal előadva.