Egyszer volt, hol nem volt Húsvét

Besorolás

húsvéti

Rozi világgá megy, mert nem akar otthon segíteni a húsvéti nagytakarításban. Nagy sebbel-lobbal kiszalad az erdőbe, de ismeretlen helyre téved. Az erdő nem olyan, mint amilyen szokott lenni.  

Egyszer csak a mesebeli erdő életre kel, és mesehősök bukkannak fel egymás után, ahogy Rozi az erdőben jár. Piroska és a farkas, a nyuszit üldöző szibériai farkas, a rút kiskacsa és a kacsa család, ahogy a tóra igyekszik, Jancsi és a Juliska, ahogy éppen a Vasorrú Bába elől menekülnek. Különös dolgokat tudunk meg a mesehősök valódi életéből, például azt, hogy a húsvéti nyuszi nélkül nincs húsvét. Ha sikerül a farkasnak elkapni a nyuszit, nem lesz többé Húsvét a földön. Ezért nagy szomorúság tör Rozira, mert a nyuszika ugyan megszabadul a szibériai farkastól, de a Vasorrú Bába rabul ejti őt. 
Ekkor a nagymama megvigasztalja az álmából felriadt Rozikát. Elmondja neki, hogy a Húsvét nem a húsvéti nyuszitól ünnep, hanem a feltámadás csodálatos és világot megrengető eseményei miatt az. A bábdarabban ekkor látható a húsvéti eseményeket bemutató árnyjelenet is, amely a Húsvét valóságos értékeit és eseményeit dolgozza fel.

Mindez nem csak lenyűgöző művészi élményt nyújt a gyerekeknek, de a tanulók kortörténeti és általános műveltségi ismeretanyagát is bővíti. 

Persze a húsvéti nyuszi sem marad el, hiszen a nagypapa húsvétra mégiscsak nyuszikát hoz Rozinak.

(Egyenlőre csak rövid előzetes)