Húsvét a Nagyinál

Besorolás

húsvéti

Palkó a tavasz első szünetét vidéken a Nagyinál tölti, vonattal utazik oda. 

Nagyi húsvéti kalácsot süt, és Palkó segít neki, mert a Nagyi mindig mesél a régi emlékeiről és az első Húsvét eseményeiről. Míg a kalács sül, megjelenik előttünk a bátor házőrző Burkus, aki mindig megvédi a baromfiudvar lakóit az arra ólálkodó Vörös Valértól, a rókától. Jókat nevethetünk a hetvenkedő kakason, aki azt gondolja, van olyan jó házőrző, mint a kutya. És sajnos nem is hallgat az intő szóra, és találkozik a rókával. Tanulságként szolgál az ő története, hogy az engedelmesség az életünk védelme lehet. 

Mivel ez egy húsvéti bábdarab, megelevenednek a Húsvét eseményei is: Jézust csókkal elárulja Júdás, majd a kihallgatás Pilátus udvarában, és a katonák gúnyolódása, és a kereszten Jézus imája, ahogy megbocsátásért könyörög az emberiségért. És a Húsvét igazi örömteli eseménye is látható: a sír üres, Jézus feltámadt.
 
Mindent összevetve ez a bábdarab, ismeretet ad a Húsvét történelmi eseményeiről, mégis meseszerű, humoros, vidám és tanulságos, egyben egészséges családmintát mutat be. Nagyon szórakoztató és tartalmas mind gyerekeknek, mind felnőtteknek. Egy igazi családi bábdarab.