Piroska és a farkas

Besorolás

klasszikusok másként

A klasszikus mese szórakoztató, "horrormentes" változata, nem csak gyerekeknek. Darabunk modern, „intelligens” farkasa egyszerre humoros és nevetséges a maga beképzeltségével, buta hiszékenységével. Ebben a mesében a nagymama ügyesen megvédi magát, és elkerüli a veszedelmet, és nem végzi a farkas gyomrában. Piroska ravaszul rászedi a farkast, és a vadásszal jól összejátszanak, hogy végre leteríthesse a vadat. 
A darabot dalbetétek teszik még vidámabbá.

A történet részletes leírása:
Piroska megy az erdőn át a nagymamához, hogy vigyen neki elemózsiát. Útközben összetalálkozik a farkassal, aki kiszedi belőle, hogy hova megy, és mit kell mondani, hogy a nagymama ajtót nyisson. Ez feszültséget kelt, hogy a farkas rászedte a kislányt, és így a nagymama veszélybe kerül. De kiderül, hogy Nagymama pontosan tudja, hogy a farkas ólálkodik az ajtaja előtt, és fel is hívja a vadászt, hogy siessen, hogy elkaphassa, mert most úgy tűnik, nem akar tágítani.
Piroska is visszajön, mert rosszat sejt, és ekkor már benn találja a farkast a házban. Az események felgyorsulnak, mert a farkasnak nincs ideje megkeresni a nagymamát, aki elbújt, de már ott van Piroska is.
A farkas azt hiszi, be tudja csapni Piroskát a nagymama sapkájában. Szóba elegyedik vele, és már majdnem bekapja Piroskát, amikor megjelenik a vadász is. A hirtelen megzavarodott farkas Piroskától kér tanácsot, mit tegyen, aki persze ravaszul rászedi az ordast. Erre ő kinyitja az ajtót, és a vadász leteríti a gonosz állatot. A feszültség feloldódik, mindenki megnyugszik, a gonosz farkas nem fenyegeti többé a nagymamát. Nagy vidámsággal végződik ez az ízig-vérig vadászkaland.