Zsófi piros tojásai

Besorolás

húsvéti

Ez a bábdarab egy teljesen hétköznapi történet: két osztálytárs között húzódó folyamatos torzsalkodás legutóbbi jeleneténél vagyunk jelen. Zsófi készül a másnapi tojásfestő versenyre. 

Csöngetnek és megjelenik Kriszta. Kölcsön akar kérni egy ecsetet, de Zsófi nem akar neki kölcsön adni, mert mindig tönkreteszi az ecseteket, erre Kriszta el akarja csenni. A két lány dulakodni kezd, és összetörnek a tojások és leborul minden az asztalról. Tönkre megy Zsófi eddigi munkája. „Menj el innen!” kiált sírva Zsófi, és kiszalad, ekkor Kriszta elcseni az ecsetet és elmegy. 
Nem sokkal ezután megjön Zsófi apukája. Beszélgetni kezdenek, mert látja, hogy baj történt. Ebben a helyzetben az igazi Húsvét történetére van szükség. Mondja: „Jézusnak azért kellett meghalnia, hogy mi a bűn felett uralkodni tudjunk, és ne kelljen elkövetni és meg tudjunk bocsátani egymásnak.” 
Megelevenedik a Biblia igaz története. Húsvét vasárnap kora reggel Jézus Krisztus sírba helyezett testét mennek megkenni az asszonyok a sírkertbe, és ekkor meglátják, hogy a sírkő el van hengerítve és üres a sír. Angyal hirdeti, hogy nincs itt, aki feltámadt. Ezután maga Jézus is megjelenik, ami bizonyítja, hogy Ő valóban él.
Zsófi ezt megértette, és eldönti, meg akar bocsátani Krisztának. Igazán nagy fordulat állt be. 

Ha megnézzük a bábdarabot, fény derül rá, hogyan alakul a két lány kapcsolata, hogy sikerül-e Isten szeretete által megváltozniuk.
A bábdarab valóságos gyerekproblémákkal foglakozik és valóságos, működő választ ad, ami segít az ilyen problémák megoldására. Nagy erénye ez a bábdarabnak.