Az OBM (Országjáró Bábmisszió) Húsvéti Konferenciája - 2020

Program időpontja, helye

Budapest, VII. kerület Damjanich u. 2.

A bábkonferencia egynapos rendezvény, mely nyitott minden érdeklődő számára.

Szeretettel várjuk azokat, akik:

- jelenleg is aktívan báboznak,
- most szeretnének bábcsoportot alakítani,
- egyszerűen szeretnének többet megtudni a bábmisszióról,
- szeretnék újrakezdeni a bábmissziós szolgálatot,
- szeretnének imádkozni a bábmisszióért, a csoportokért,
- támogatni szeretnék a bábmissziót, a bábcsoportokat.

Az erdei kunyhó fogságában

Elkezdődik a nyári szünet. Zsu felhívja Lalit telefonon azzal a hírrel, hogy Pista bácsi másnapra erdei kirándulást hirdetett. Majdnem az egész osztály megy, köztük Szandi is, aminek Lali nem nagyon örül, mert Szandi egész évben csúfolta őt azért, mert Bibliaórára jár és hisz Istenben.

Másnap reggel az indulásnál Pista bácsi figyelmezteti a gyerekeket, hogy ne maradjanak le a csoporttól, mert az erdőben könnyen el lehet tévedni. Ha valaki mégis eltévedne, a Visszhang-ösvényen visszatalál a buszhoz.

A városi nyúl tévedése

A történet falun, illetve erdőben játszódik. Kizárólag állatok szerepelnek benne (kutyus, a tyúk, a róka, a kacsa, kiscsirkék és a nyúl).

Ne fald fel, Fáni!

Fáni nagyon aranyos kislány, mindig segít otthon anyukájának, de van egy gyengéje.
Nagyon szereti a hasát. Ha valami finom süti van, nem tud ellenállni neki.

Egyszer volt, hol nem volt Húsvét

Rozi világgá megy, mert nem akar otthon segíteni a húsvéti nagytakarításban. Nagy sebbel-lobbal kiszalad az erdőbe, de ismeretlen helyre téved. Az erdő nem olyan, mint amilyen szokott lenni.  

A kisnyúl és a húsvéti menedék

A tavasz végérvényesen beköszöntött. Megjött a sárgarigó, és vidám dalba kezd. Azaz kezdene, mert kétségbeesetten rohan a fa alatt egy kisnyúl, menekül, mert üldözi a róka. Szélsebesen elrohan, és úgy tűnik, beáll az erdő csendje, amit érdemes madárdallal megtörni, de ekkor lihegve megjelenik a róka, és korgó gyomorral keresi a nyuszikát, majd szimatolva utána rohan. És újra csend, ami a sárgarigót ismét dalra sarkallná, ha nem jelenne meg a farkas, aki a rókát üldözi, és nem akarja szem elől téveszteni, mert korábban már többször becsapta.

Zsófi piros tojásai

Ez a bábdarab egy teljesen hétköznapi történet: két osztálytárs között húzódó folyamatos torzsalkodás legutóbbi jeleneténél vagyunk jelen. Zsófi készül a másnapi tojásfestő versenyre.