Tavaszi Kirándulás honlapunkon

Az Tavaszi Kirándulás című kiadványunkkal minden évben a beiratkozó elsősöket ajándékozzuk meg. mivel ők a mostani járványhelyzet miatt az iskoláktól csak később kaphatják meg az ajándékot, ezért elérhetővé tettük honlapunkon.

Most a mese CD teljes hanganyaga MEGHALLGATHATÓ, a füzet képei., színezői,rejtvényei MEGNÉZHETŐEK, és LETÖLTHETŐEK, az alábbi képre kattintva, hogy az otthon töltött napokat ezzel is tartalmasabbá tegyük!

Egyszer volt, hol nem volt Húsvét

Rozi világgá megy, mert nem akar otthon segíteni a húsvéti nagytakarításban. Nagy sebbel-lobbal kiszalad az erdőbe, de ismeretlen helyre téved. Az erdő nem olyan, mint amilyen szokott lenni.  

A kisnyúl és a húsvéti menedék

A tavasz végérvényesen beköszöntött. Megjött a sárgarigó, és vidám dalba kezd. Azaz kezdene, mert kétségbeesetten rohan a fa alatt egy kisnyúl, menekül, mert üldözi a róka. Szélsebesen elrohan, és úgy tűnik, beáll az erdő csendje, amit érdemes madárdallal megtörni, de ekkor lihegve megjelenik a róka, és korgó gyomorral keresi a nyuszikát, majd szimatolva utána rohan. És újra csend, ami a sárgarigót ismét dalra sarkallná, ha nem jelenne meg a farkas, aki a rókát üldözi, és nem akarja szem elől téveszteni, mert korábban már többször becsapta.

Zsófi piros tojásai

Ez a bábdarab egy teljesen hétköznapi történet: két osztálytárs között húzódó folyamatos torzsalkodás legutóbbi jeleneténél vagyunk jelen. Zsófi készül a másnapi tojásfestő versenyre. 

Tanulj meg adni!

Pár nap és itt a Húsvét. 

Peti nagyon készül a locsolásra, mert sok pénzt akar gyűjteni. Van egy nagy vágya, hogy egy legó-autót vesz magának. Zozó megelégszik a csokitojással is, mert szerinte nem a pénz a lényeg a locsoláskor. … És eltelt a Húsvét hétfő, és az iskolában kiderül, a két fiú közül mégis Zozó gyűjtött több pénzt. Peti ezen teljesen kiborul. 

Húsvéti csoda

Ma, amikor próbáljuk a hagyományokat feleleveníteni, a népi, nemzeti gyökereinket megtalálni és ezeket újraéleszteni, akkor igen nagy jelentősége van egy ilyen bábdarabnak, ami pont a Húsvét szokásaival foglalkozik, és azoknak eredetét keresi meg, magyarázza el.

A ravasz rokon

Vörös Valér, a róka rettentően el van keseredve. A múltbeli ravaszsága miatt kivívta Burkus kutya, a házőrző "kitüntető" figyelmét, s most viselnie kell az ígérete terhét: vegetáriánus koszton tengődik. Ám váratlanul megérkezik a távoli rokon, az előkelő, ám igen gonosz Ordas Olga, Szibéria farkas nagyasszonya. Valér nénje nem tűri, hogy rokonát elnyomásban tartsák, ezért ismét húsevésre utasítja. Az ebből adódó kalamajka során a rátarti Kacsa Klotild újra bajba kerül, amiből csak a bátor házőrző mentheti meg.

Minden jó, ha a vége jó

Kati és Pisti szomorúan, letörten érkeznek meg nagymamájukhoz vidékre. Utazásuk előtt szüleik csúnyán összevesztek, édesapjuk elment otthonról. Nagymamájuk szeretettel fogadja őket, és bíztató szavakkal próbálja meg felvidítani unokáit. Azt tanácsolja, forduljanak ahhoz, Aki segíteni tud az ilyen helyzeteken is: imádkozzanak Jézushoz! Behívja őket a házba, hogy elfogyasszák a számukra készített kalácsot, kakaót.

Vörös Valér és a tojások

Kati és Pisti elutaznak a Nagymamához húsvétra. A gyerekek nagyon készülnek a tojásfestésre. A Nagymama udvarában él Piri tyúk és Burkus kutya. Örülnek a kis gazdáik érkezésének, tudják, hogy itt a tojásfestés ideje, Piri tyúknak sok most a dolga.