Levél a pedagógusoknak - 2011 Húsvét

Tisztelt Igazgató Úr/Hölgy! Kedves pedagógus Kollégánk!

Áldott húsvéti ünnepeket kíván a Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió az alábbi történettel.

A madárkalitka
 
George Thomas lelkipásztor húsvét reggelén, mikor a zsúfolt templomban felment a szószékre, egy régi, rozsdás, rozoga madárkalitkát vitt magával, és letette a szószék párkányára. Persze mindenki meglepődve nézte és kíváncsian várta, mi fog itt történni. A prédikáció így kezdődött:

Üzenet szülőknek

Két gyermek beszélget az iskola udvarán, ahová kisfiamat viszem úszni: „Elváltak a szüleid? … Igen.” Tegnap két gyermek füle hallatára hangzott el egy édesanya szájából – férje felé, aki ölében tartotta a kisebbik kisfiút: „Most mit szólsz bele, amikor úgysem vagy ott, amikor szükség lenne rád? Soha nem vagy ott, ahol kellene…”
Gyerekek, akik olyanokat hallanak és látnak, amiket soha nem szabadna egy kisgyermeknek…

S MIT MOND A JÓ PÁSZTOR, A GYERMEKEK MEGVÁLTÓJA?

Keserű csokoládé - J. története

1988-ban történt meg ez az eset. Boglárlellén voltunk sporttáborban. Nagyon élveztük a nagy fürdéseket a Balatonban, és a késő éjszakába nyúló dumálgatásokat a szobatársaimmal. Úgy éreztük, ez aztán nagyszerű szelete az életnek. Csupán egyetlen egy momentum árnyékolta be ezt a hetet. Időnként, egy ismerős sráccal csak úgy brahiból elmentünk egy közeli ABC-be lopni. Mikor mit: cigit, egy zacskó cukrot, valamilyen ivólevet, stb. Itt, egy közérti bevásárlás kapcsán "meglovasítottam" egy tábla mogyorós csokoládét.